Türkiye

'Askeri casusluk'ta tutuklamalar

Operasyon kapsamına gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 25 kişiden 12'si cezaevine gönderildi, dokuz kişi ise tutuksuz yargılanacak.

Haberin Öne Çıkanları

Dört kişi serbest

16 ilde operasyon

Dava sürüyor

Dört kişi, sevk edildikleri İzmir Adliyesi'nde savcıya verdiği ifadelerin ardından serbest bırakıldı. [AA]

izmir cumhuriyet başsavcılığı'nca, 'askeri casusluk' iddialarına yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 25 kişiden 12'si tutuklandı.

özel yetkili cumhuriyet savcısı tarafından sürdürülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan emekli ve muvazzaf asker 25 kişiden dördü, sevk edildikleri izmir adliyesi'nde savcıya verdiği ifadelerin ardından serbest bırakıldı.

diğer 21 zanlı ise tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 8. ağır ceza mahkemesi'ne sevk edildi.

mahkeme, 21 şüpheliden ikisi emekli, 10'u muvazzaf asker toplam 12 kişinin tutuklanmasına karar verdi, diğer dokuz zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

16 ilde operasyon

soruşturma kapsamında çarşamba günü düzenlenen operasyonda 16 ildeki çeşitli adreslerde arama yapılmış ve 51 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, bunlardan 49'u gözaltına alınmış, iki kişinin ise yurt dışında olduğu belirlenmişti.

izmir cumhuriyet başsavcılığı tarafından, 'fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri' iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, mayıs ayında da iki ayrı operasyon düzenlenmiş, 13'ü askeri personel toplam 45 kişi tutuklanmıştı.

istanbul 11. ağır ceza mahkemesi’nde görülen 'askeri casusluk ve şantaj' davasında 16'sı tutuklu 56 sanık yargılanıyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;