Türkiye

ASKİ'den Nazlıaka hakkında suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka hakkında kaçak su kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Konular: Türkiye
gökçek su deney main
Melih Gökçek, Nazlıaka'nın iddialarına yanıt olarak basın toplantısında deney yapıp, suda zararlı madde olmadığını ispat etmeye çalıştı. [Fotoğraf: Zeki Öztürk/Al Jazeera]

chp ankara milletvekili aylin nazlıaka’nın oturduğu sitede kaçak su kullandığını ve usulsüz atık su boşalttığını savunan aski, vekilin ‘karşılıksız yararlanma’ suçu işlediğini ileri sürdü. aski genel müdürlüğü avukatı ankara cumhuriyet başsavcılığı'na verdiği dilekçede, 18 eylül'de yapılan kontrolde kaçak su kullanımının tespit edildiğini yazdı.

söz konusu tarihte nazlıaka'nın su hattında sayaçtan önce bağlantı yaparak kaçak su kullandığı ve aski'ye atık su abonesi olmadan usulsüz atık su boşalttığına dair tutanak tutulduğu savunuldu.

chp ankara milletvekili nazlıaka'nın kamu zararına neden olduğunu savunan dilekçede, gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

su kirliliği tartışması

chp’li vekil aylin nazlıaka ile ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek arasında şebeke suyu tartışması başlamıştı.

nazlıaka şebeke suyundaki kirlilik nedeniyle ishal vakalarının önceki yıla göre iki kat arttığını söylemiş, gerekli önlemlerin alınmamasından gökçek’i sorumlu tutmuştu.

melih gökçek de nazlıaka'nın oturduğu sitede kaçak su kullanıldığını söylemiş, her bir daireye 28 bin 418 liralık ceza kesildiğini açıklamıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;