İsrail - Filistin sorunu

Aynı aileden 7 kayıp

İsrail ordusu, bayramın ilk gününde Gazze'ye saldırılarının şiddetini arttırdı. Refah kentindeki saldırıda aynı aileden çoğu kadın ve çocuk 7 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı. Hamas'a ait El Aksa televizyonu binası vuruldu.

Konular: Gazze, Ortadoğu
İsrail ordusunun Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler toprağa verildi. [Fotoğraf: AA]

gazze'deki filistin hükümeti sağlık bakanlığı sözcüsü eşref kudra, "israil ordusu, refah kentinde ebu zeyd ailesinin evine saldırı düzenleyerek katliam yaptı. saldırıda çoğu kadın ve çocuk 7 kişi öldü, 20 kişi yaralandı" dedi.

kudra, bayramın ilk günü 43 filistinlinin öldüğünü, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 260 kişinin de yaralandığını açıkladı.

israil'in 7 temmuz'dan bu yana gazze'ye düzenlediği saldırılarda bin 101 filistinli yaşamını yitirdi, 6 bin 500 kişi de yaralandı.

israil savaş uçakları salı sabahı erken saatlerde gazze'nin batısındaki nasr mahallesinde bulunan hamas'a ait el aksa televizyonu binasını vurdu. israil'e ait bir insansız hava aracı (iha) da rimal semtindeki el aksa radyo binasını vurdu. saldırılar nedeniyle yayınlar kesildi.

şifa hastanesi'ne saldırı

bölgedeki al jazeera muhabiri, şati mülteci kampındaki çocuk oyun alanına düzenlenen saldırıda sekiz çocuğun öldürüldüğünü duyurdu.

israil ordusu şifa hastanesi'nin yanında bulunan klinikleri de bombalıyor. şifa hastanesi daha önce de israil ordusu tarafından hedef alınmıştı.

hastane, gazze’deki en büyük sağlık binası ve saldırılarda yaralananların hemen tamamı bu hastanede tedavi ediliyor.

israil'in mülteci kampı ve hastaneye hamas'ın attığı füzelerin düştüğünü iddia etmesine, hamas sözcüsü sami ebu zuhri “artık israil'in yalanlarına alıştık” sözleriyle yanıt verdi.

haniye’nin evine iki bomba

israil uçakları, hamas siyasi büro şefi yardımcısı ismail haniye'nin gazze'nin batısındaki şati mülteci kampı'nda bulunan evini bombaladı. ismail haniye’nin oğlu abed selam haniye, israil uçaklarının evlerine iki bomba attığını söyledi.

fişekler yangın çıkardı

gazze sınırındaki israil askeri birlikleri, gazze'nin doğusundaki zeytun mahallesi ile kuzeybatısı ve güneyindeki rimal ve tel heva semtlerine aydınlatma fişekleri attı.

atılan fişeklerden bazılarının tarım arazileri, okullar ve evlere düşmesi sonucu yangın çıktı. yangın sebebiyle bazı filistinliler yaralandı.

israil ordusu, aydınlatma fişekleriyle eş zamanlı olarak gazze'nin farklı bölgelerine hava, kara ve denizden yoğun saldırılar düzenledi.

görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, tel heva semtinde dört katlı bir evi yıkan israil ordusu, gazze limanı'nı da füzelerle bombaladı. olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

kaynak: aa ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;