Formula 1

Azerbaycan Formula 1'e hazırlanıyor

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, Formula 1 ile 10 yıllık anlaşmaları bulunduğu ve ilk 5 yıl yarışı düzenleyeceklerini söyledi.

rehimov, formula 1 dünya şampiyonası'nın 2016 sezonunda azerbaycan'ın ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 19 haziran'da yapılması planlanan bakü grand prix'siyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

formula 1'e ilk kez ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyleyen rehimov, azerbaycanlıların büyük ilgi gösterdiği bu yarışta bakü'nün güzelliğini tüm dünyaya göstereceklerini belirtti.

yarışın startının başkentin ünlü azadlık meydanı'ndan verileceğini, araçların hazar denizi'nin kıyısındaki caddeden geçerek tarihi içerişehir'in etrafını turlayacağını vurgulayan rehimov, "pilotlar 6 kilometre mesafe kat edecek ve 51 tur atacak. formula 1 otomobilleri 20 zorlu virajdan geçecek, araçların hızı 2 kilometrelik düz caddede 340 kilometreye kadar çıkacak" dedi.

Bakü'nün bu sahil şeritindeki geniş yollarında F1 araçları yarışacak. Fotoğraf: Ahmet Sivaslı - Al Jazeera Turk

bilet satışlarının yarın başlayacağının altını çizen rehimov, "30 bin bilet satılacak. her bütçeye uygun bilet olacak. azerbaycan vatandaşlarına ise yüzde 40 indirim yapılacak" ifadelerini kullandı.

"organizasyonu sadece formula 1 yarışı olarak düşünmüyoruz, bakülüler için adeta bayram günleri yaşatmak istiyoruz ve sürprizlerimiz olacak" diyen rehimov, harcamalarla ilgili ise "caddelerin tamiri için 12 milyon manat (11,4 milyon dolar) belirlendi. operasyon şirketi tarafından 5 milyon manat, maaş ve diğer etkinlikler için harcandı. azadlık meydanına 300 metrelik pit stop inşa edilecek ve en fazla para buraya harcanacak" bilgisini verdi.

bakan rehimov, "formula 1 ile 10 yıllık anlaşmamız var. ilk 5 yıl yarışları düzenleyeceğiz. diğer 5 yıl için daha sonra karar vereceğiz. ya devam edeceğiz ya da anlaşmayı bitireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;