Diğer Sporlar

'Azerbaycan'ın imajını zedelemek istiyorlar'

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, Avrupa basınında Azerbaycan ve Bakü 2015 Avrupa Oyunları aleyhine yayınlar yapıldığını ifade ederek, "Her şeye rağmen Avrupa Oyunları'nı başarıyla gerçekleştireceğiz" dedi.

Konular: Spor, Azerbaycan
Oyunlar, 12-28 Haziran arası düzenlenecek. [AA]

azad rehimov, düzenlediği basın toplantısında, ev sahipliği yapacakları avrupa oyunlarının çok önemli bir organizasyon olduğunu, bakü 2015 öncesinde avrupa'da yapılan kasıtlı haberlerle azerbaycan'ın imajını zedelemek ve oyunlara gölge düşürmek istendiğini söyledi.

"azerbaycan ne zaman bir başarı elde etse, bir organizasyon yapmaya kalksa bu tarz yayınlar yapıldığını" kaydeden rehimov, avrupa oyunları yaklaştığında benzer yayınların artacağı uyarısında bulundu.

bakü 2015 organizasyonunun azerbaycan'ın başarısı olduğunu ifade eden rehimov, bu başarının ve ülkede yaşanan kalkınma sürecinin avrupa'da bazı kesimlerce kabullenilemediğini söyledi. rehimov şunları kaydetti:

"bu, ya kıskançlıktan ya da bizim bağımsız politika yürütmemizden kaynaklanıyor. dünyayı yöneten büyük ülkeler, ufak bir ülkenin başarısını kabullenemiyor. bunun temelinde sahip olduğumuz petrol ve doğalgaz kaynaklarımız yatıyor. doğal kaynaklarımızı kendimizin çıkartmasını ve satmasını kabul edemiyorlar. bazıları bizi irak, suriye ve libya'ya dönüştüremedikleri için çok rahatsızlar ve hatta geceleri uyuyamıyorlar. bu nedenle devamlı aleyhimize yayın yaptırıyorlar. her şeye rağmen avrupa oyunları'nı başarıyla gerçekleştireceğiz."

2015 avrupa oyunları

azerbaycan'da 12-28 haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek avrupa oyunları'nda, 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta mücadele edecek.

avrupa olimpiyat komitesi tarafından 4 yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 rio olimpiyat oyunları öncesinde kendilerini deneme şansı bulacak.

ülkede 18 tesiste düzenlenecek oyunların açılış töreni, inşaatı süren 65 bin kapasiteli bakü olimpiyat stadı'nda yapılacak.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;