2014 Yerel seçim

Balkondan meydan okudu

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasının ardından AK Parti Genel Merkezi'nde partililere seslendi. Erdoğan, yine Gülen Cemaati'ni hedef aldı, "Hesap verecekler" dedi.

Erdoğan'ın konuşması sırasında yanında ailesi vardı. [AA]

başbakan erdoğan, konuşması öncesi ailesiyle birlikte ak parti genel merkezi balkonundan partilileri selamladı. erdoğan'ın bir yanında eşi emine erdoğan diğer yanında ise yolsuzluk idiiaları ve ses kayıtlarında sık sık adı geçen oğlu bilal erdoğan vardı. konuşması sırasında balkonda, başbakan yardımları beşir atalay ve ali babacan, dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, akp genel başkan yardımcıları numan kurtulmuş, hüseyin çelik ve mehmet ali şahin ile yolsuzluk soruşturması sonrası hükümetten ayrılan egemen bağış da vardı.

erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"81 vilayeti, 77 milyon türkiye cumhuriyeti vatandaşını muhabbetle kucaklıyor ve selamlıyorum. ankara’dan akp genel merkezi’nden dünyanın tüm kardeş başkentlerini yürekten selamlıyorum. az önce binlerce kişinin toplandığı üsküp meydanı'na telekonferansla bağlandım. onlara seslendim. onlar sizin bu coşkunuzu paylaşıyorlardı. rabbime bize böyle bir anlamlı zafer bahşettiği için hamd-ü senalar ediyorum." 

Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan AK PArti taraftarlarını selamladı. [Zeki Öztürk - AJT]

"dünyanın her yerine zaferimiz için ellerini, gönüllerini, dudaklarını duaya açan dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. filistin’de gözü seçim sonuçlarında olan, türkiye’nin zaferini kendi zaferi gibi görenlere teşekkür ederim. mısır’da demokrasi mücadelesi veren bizim mücadelemizi çok iyi anlayanlara teşekkür ederim. balkanlarda, kosova’da, avrupa’da şu an zaferi kutlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum."

"suriye’de bombalar altında acı çeken ama ak parti’nin zaferi için dua eden mazlum kardeşlerime teşekkür ederim. kurtuluş savaşı’nda olduğu gibi türkiye’nin istiklal savaşı’na destek için dua eden kardeşlerime şükranlarımızı sunuyorum. en büyük teşekkürü bu aziz, asil millet hak ediyor. kardeşlerim, siz yeni türkiye’nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız. büyük türkiye idealine, hedeflerine sahip çıktınız. her birinize teşekkür ediyorum. siz en başta kendi geleceğinize, kendi iradenize sahip çıktınız." 

'inlerine gireceğiz'

"işte bugün 30 mart. ne dediler '25 mart'tan sonra kaos olacak.' bu ülkenin ulusal güvenliğine ne yazık ki müdahale ederek, dışişleri bakanlığı'nı dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu, doğru. onların kaos planı buydu. bunların inine gireceğiz inine."

"şimdi zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyor, 'bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız? balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz, muhalefet genel başkanlarına ya da genel müdürlerine niye sormuyorsunuz, 'siz de balkon konuşması yapacak mısınz?' bunların öyle bir derdi yok., ne diyecekler yarın, 'biz kazandık.'"

"siyaseti zenginleştirebiliyorsanız kalın. 'yüzde 45’in altında kaılrsam giderim' dedi. yüzde 26 aldı gitmedi. diğeri 16-17 yıldır o makamda, gitmedi. aziz milletimizin verdiği mesaj çok açık. millet bugün sandıkta türkiye’ye ve dünyaya bir mesaj verdi. 'biz buradayız, türk milleti geçilmez' dedi. 'biz bu ülkenin sahipleriyiz' dedi. 'millet eğilmez, türkiye yenilmez' dedi. bu vatanı sokakta bulmadık.

Bakanlar da Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasına eşlik etti. [Zeki Öztürk - AJT]

 

'hesabını ödeyecekler'

"şu anda kaçanlar kaçtı. yarından itibaren kaçanlar olabilir. şahsen suç duyurusunda bulundum, 'bunlar kaçabilir' diye. bundan sonra inlerine ineceğiz. bunun hesabını ödeyecekler. ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz? suriye’de… suriye bizimle savaş halinde. uçaklarımızı taciz ediyorlar. 74 kardeşimizi öldürdüler. süleyman şah türbesi’ne her saldırı 784 kilometre kareye yapılmış sayılır. hainler bu görüşmeyi dinliyor ve dünyaya servis ediyorlar. bunlar haşhaşilere rahmet okutur. haşhaşileri aştı bunlar. haşhaşilerle ilgili eserler epey prim yapmaya başladı. iyi tanımak istiyorlar bunları. milletimiz siyaset dışı yollardan türkiye’nin istikametinin belirlenmesine karşı tavrını çok açık ortaya koymuştur. sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir."

"bugün ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. kaset, montaj, çamur siyaseti kaybetmiştir. esersizlik, plansız, hedefsiz siyaset bugün kaybetmiştir. ey genel müdür, güya genel başkan. elinizde kasetler olmasaydı bu seçim kampanyasında ne konuşacaktınız? 

'osmanlı şamarı geldi'

"kirli ilişkiler, adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. vesayetçi odakların hepsine bugün tam bir osmanlı şamarı gelmiştir."  

"millete en kaba hakaretleri yapan kibir bugün bir kez daha sandıkta kaybetmiştir. kalemlerinden kanlar damlayan o manşetleri atanlar var ya... ey pensilvanya, ey buradaki yandaş medya, ey buradaki yandaş sermaye… hani siz demokrasinin karşısına konuşlandırılmıştınız? ne oldu? bugün sandıkta irade kazandı.
21. yüzyılda hâlâ halka darbe beklentilerine dair mesajları verdiniz de ne oldu? halk burada. yalan, iftira, şantaj, montaj siyaseti bugün yerle bir olmuştur." 

"türkiye’nin tüm sorunlarının çözüm aracı siyasettir, tartışmasız demokrasidir. kimin ne meselesi varsa bunu sadece ve sadece sandıkta çözme yoluna gitmelidir.
biz ak parti olarak, tüm boyutlarıyla neticeleri analiz edeceğiz. niye 46-47 de, bunu biz niye 55 – 60 yapamadık. oturup bunu konuşacağız. bunları konuştuktan sonra sizlerle beraber tekrar yolumuza bu eksikleri gidererek devam edeceğiz."  

Erdoğan Mısır'daki Mursi taraftarlarına destek vermek için kullandığı Rabia işaretini yaptı, bakanlarla el ele balkona çıktı. [Zeki Öztürk - AJT]

"neye üzüldüm biliyor musunuz? şahsıma yapılan iftiraları bir kenara koyuyorum, dışişleri ve başbakanlık'taki böcek olaylarından sonra muhalefetin tek bir açıklamasını duydunuz mu? bu vatana ihanettir, diye biz iktidarın yanındayız, diye bir şey duydunuz mu? 25’inden sonra kaos dedikleri şey buydu. ekonomi çökecekti. daha güçlenerek geliyoruz. demokraside de güçleneceğiz. en güçlü demokrasiyi getireceğiz. batı’nın özlediği demokrasi bizde."

"onlar samimi davranmadı, biz yolumuza devam ettik. yeni türkiye var. eski muhalefet tarzıyla asla yönetim biçimi olmaz. yeni türkiye’nin yeni bir muhalefet ihtiyacı açıktı. yeni türkiye’nin iktidar kadar milleti kucaklayan bir muhalefete ihtiyacı var. yeni türkiye’nin 77 milyonuna aynı dille konuşan bir muhalefet ihtiyacı var. krizden beslenen muhalefet artık türkiye’ye fayda getirmiyor." 

'türkiye'ye saldıranlar hayal kırıklığına uğradı'

"yeni türkiye’nin 77 milyonuna aynı dille konuşan bir muhalefet ihtiyacı var. krizden beslenen muhalefet artık türkiye’ye fayda getirmiyor. ak parti’nin bileğini tek başına bükemediler. kolektif çalıştılar. chp’nin zayıf olduğu yerde mhp hatta diğerlerine destek vermek suretiyle adeta ak parti’nin karşısında kamplaştılar. 40 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez."

"ilkesiz siyasetin fayda getirmediğini artık milletim gördü. gelin yeni bir sayfa açalım. ey muhalefete gönül veren milletim, türkiye sevdası her şeyin üstündedir. biz hep deriz, türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız, dedik. ak parti kaybetsin de türkiye’ye ne olursa olsun siyaseti artık tarihe karışmıştır. samimiyet olsun, türkiye’yi hep birlikte yüceltelim. türkiye’ye saldıranlar bugün hayal kırıklığı yaşamıştır. türkiye’nin düşmanları, taşeronlar hayal kırıklığına uğramışlardır. millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür."  

AK Parti taraftarları da Rabia işareti yaptı. [Zeki Öztürk - AJT]

"milletin basireti hilelere galebe çalmıştır. burada istiklaline, iradesine, bayrağına sahip çıkan aziz milletime tekrar tekrar teşekkür ediyorum. rabbim bu aziz milleti korusun, diye dua ediyorum. bu millet dünyanın umududur. rabbim bu milleti doğru yoldan ayırmasın. biz ezelden gelen ebede giden bir davanın sadece hizmetkarlarıyız. biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. dün biz yoktuk ama bu dava vardı."

'artık bunları ayıklama vakti geldi'

"türk'üyle, kürt'üyle, laz'ıyla, çerkesz'yle, boşnak'ıyla, abaza'sıyla, gürcüs'üyle tek millet dedik.  bizde ayrımcılık yok. bir grup siyasi türkçülük yapıyor, bir grup da kürtçülük yapıyor. biz 77 milyonu alevi'siyle sünni'siyle seviyoruz. tek bayrak, tek vatan, tek devlet… 35 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar. biz iyi niyetimizin kurbanı olduk. artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir ama hukuk içinde. çünkü bu tür şebekeleri ne millet ne de biz hoşgörüyle karşılarız." 

"kardeşlerim, rabbime şükürler olsun, bize bu davanın bayraktarlığını yapma lütfunda bulundu. bugüne kadar hangi emaneti yüklediyse canınız pahasına ona sahip çıkmaya çalıştık. üzerimize hangi emanet yüklenirse ona sahip çıkmaya çalışacağız." 

'barışı savunan türkiye kazandı'

"türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. türkiye milli iradeyi, sandığı sarsılmaz bir noktaya taşımıştır. bugün hiç kimse üzülmesin, 77 milyon bilsin ki bugün türkiye kazanmıştır. yeni türkiye’nin düğün günüdür. bugün 77 milyon bir ve beraber olarak birbirine kardeş olarak yeni türkiye’nin zafer günüdür. bugün barışı savunan, mazlumlarıun elinden tutan türkiye kazanmıştır. bugün 2023 hedefleri, milli birlik ve beraberlik süreci, çözüm süreci kazanmıştır. 77 milyon içinde tek bir kişi bile kaybetmemiştir. çünkü onlara hizmetkar olan bir kadro ayrımcılık yapmadan iş başındadır. bize küfretmiş olabilirler; birçoğunu yuttuk, birçoğunu da yargıya havale ettik. ama ahlaksız muhalefet, ihanet, ahlak dışı siyaset kaybetmiştir." 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;