Gezi Parkı eylemleri

'Bayülgen eyleme, ben konsere'

Gezi davasında yargılanmaya başlayan sanık anayasal hakkını kullandığını söyledi, savunmasını "Ünlü şovmen Okan Bayülgen de vardı" diyerek yaptı.

Kitabın 'Sloganlar- Duvar Yazıları' başlıklı bölümünde Erdoğan'a yönelik sözlere yer verildiği belirtildi. [Fotoğraf: Hüseyin Narin-Al Jazeera]

taksim'deki gezi parkı olaylarına ilişkin, çoğu üniversite öğrencisi 56 sanığın, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek" suçundan yargılanmasına başlandı.

istanbul 30. asliye ceza mahkemesindeki duruşmaya, 42 tutuksuz sanık katıldı.

sanıklardan cengiz han cora, anayasal hakkını kullandığını söyledi, kendisini "o gün taksim'e konsere gitmiştim. hatta ünlü şovmen okan bayülgen de vardı" diyerek savundu.

hakim ali can apaydın'ın "o da mı konsere geldi?" sorusunu yanıtlayan istanbul hukuk fakültesi öğrencisi cora, "o eyleme gitti. ben de konsere gittim." dedi.

'1 mayıs'ta aynı manzaraları göreceğiz'

gezi parkı eylemlerine milyonlarca insanın katıldığını ve 56 kişinin burada yargılanmasının doğru olmadığını savunan cora, "savcılar soruşturmayı doğru yapsaydı bugün burada biz değil polisler olacaktı. biz de 1 mayıs'ı rahat rahat kutlayacaktık. 1 mayıs'ta aynı manzaraları yine göreceğiz" diye konuştu.

duruşmada savunma yapan diğer sanıklar da, anayasal haklarından doğan protesto eylemi gerçekleştirdiklerini, ancak suç kasıtlarının olmadığını belirterek beraatlerine karar verilmesini talep ettiler.

duruşma ertelendi

sanık savunmaları ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, savunması alınan sanıkların duruşmalara katılma zorunluluğunu kaldırırken, diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi.

duruşmanın ardından çağlayan'daki istanbul adalet sarayı önünde davaya ilişkin açıklama yapmak isteyen sanık ve avukatlardan oluşan gruba polis kalkanlarla iterek müdahale etti.

müdahale sonrası gruptakiler, adliye önündeki meydanda açıklama yaptı.

istanbul cumhuriyet savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 30 haziran 2013'de gezi parkı eylemlerine katılan sanıkların 2911 sayılı "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;