2014 Yerel seçim

BDP'nin Mardin adayı Ahmet Türk

BDP yerel seçimlerde göstereceği adayları açıklamaya devam ediyor. Mardin adayı Ahmet Türk oldu. Al Jazeera'ye konuşan BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'Urfa adayımız belli değil' dedi.

Konular: Türkiye, BDP

Haberin Öne Çıkanları

Ahmet Türk Mardin adayı

Diyarbakır'da Fırat Anlı Eş Başkan

Urfa belli değil

barış ve demokrasi partisi (bdp) 30 mart 2014'te düzenlenecek yerel seçimlerde çoğu güneydoğu anadolu bölgesi'nden olmak üzere birçok il ve ilçede göstereceği adayları açıkladı. 
 
bdp'nin mardin büyükşehir belediye başkanı, beklendiği gibi mardin milletvekili ahmet türk oldu. ahmet türk, demokratik toplum kongresi'nin (dtk) eş başkanlık görevini yürütüyordu. 
 
bdp, siirt'ten ise eski dehap genel başkanı tuncer bakırhan'ı aday gösterdi. 
 
batman'da sabri özdemir, şırnak'ta serhat kadirhan, adıyaman'da erdal yavaş'la seçime girecek olan bdp, gaziantep büyüşehir belediyesi için aday göstermedi. 
 
"urfa belli değil" 
 
bdp'nin şanlıurfa adayı ise belli değil. al jazeera'ye konuşan bdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, urfa adaylarının bir hafta, on gün içinde belli olacağını ve kitlesel bir törenle duyurulacağını söyledi. 
 
karayılan'ın kardeşi aday
 
gaziantep'in şehit kamil ilçesi belediye başkan adayı pkk yöneticisi murat karayılan'ın kardeşi bozan karayılan oldu. kck yürütme konseyi eş başkanlığı görevini cemil bayık'a devreden murat karayılan, hali hazırda kck yürütme konseyi üyesi ve pkk'nın silahlı kanadı hpg'nin sorumlusu.
 
diyarbakır'da eş başkan fırat anlı
 
daha önce diyarbakır'da seçime gültan kışanak'la gireceğini açıklayan bdp, kışanak'la birlikte eş başkan olarak, diyarbakır'ın yenişehir ilçesinin eski belediye başkanı fırat anlı'nın ismini açıkladı. bdp, seçim kazanılan yerlerde belediye başkanlığı görevinin eş başkanlık sistemine göre yürütüleceğini açıklamıştı. 
 
demirtaş'tan hükümet ve cemaat'e eleştiri
 
diyarbakır’da güneydoğu illeri ve bazı batı illerinin aralarında bulunduğu 111 adayını daha tanıtan bdp’nin eş genel başkanı selahattin demirtaş oldukça meşakkatli bir çalışmanın ardından isimleri belirlediklerini, bir hafta ile on gün arasında da adayların tamamının açıklanmış olacağını söyledi.
demirtaş ilk kez kadın aday sayısı konusunda tüm dünyada birinci olduklarını söyledi. bdp’li belediyelerin tüm engellemelere karşın çok başarılı işlere imza attıklarını belirten demirtaş şöyle konuştu:
 
'on bine yakın arkadaşımız siyasi soykırım operasyonlarıyla tutuklandı. belediyelerimizin kredileri ve uluslar arası krediler engellendi. arkadaşlarımızın çoğu hala içeride. bu kadar engellemeye rağmen iddia ediyorum hizmet ürettik.  niye çünkü hırsız değiliz. arkadaşlarımız didik didik arandılar ancak ne bir ayakkabı kutusu ne de para kasaları bulamadılar.'
 
paralel devletten hesap sorulmalı
 
derin devletin ardından ortaya çıkan paralel devletin büyümesinin sorumlusunun ak parti olduğunu belirten selahattin demirtaş salt bakanların istifasının durumu kurtarmayacağını söyledi. “hırsızların yargı önüne çıkarılması gerekir” diyen demirtaş, ak parti’nin ancak bu şekilde paralel devletle mücadele edebileceğini, aksi takdirde paralel devletin yerlerine oturarak ak parti’yi tasfiye edebileceğini ifade etti.
 
demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
 
'batıda hdp, kürdistan’da bdp olarak halkın umudu biziz. biz halkımızı imamın ordusuna, kemalizm’in askerlerine ve akp’nin hırsızlarına mahkum etmeyiz. bu nedenle tarihi ve siyasi etkileri çok büyük olacak bir seçimin startını veriyoruz.' 
 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;