HDP

'Ben de özerklik ilan ederim'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Sur ve Silvan belediye başkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin, "Devlet gelir benim belediye başkanımı gözaltına alırsa ben de özerklik ilan ederim tabii ki" dedi.

Konular: HDP, Türkiye, PKK
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak [Fotoğraf: AA]

sur belediyesi önünde toplanan diyarbakır büyükşehir belediye başkanı gültan kışanak ve demokratik bölgeler partisi üyesi bir grup, diyarbakır cumhuriyet başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında "özerklik" açıklamaları yapan aralarında sur belediye başkanı seyid narin, silvan belediye başkanı yüksel bodakçı'nın da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı operasyona tepki gösterdi. kışanak, varto'da bir pkk'lının çıplak şekilde fotoğrafının çekildiği iddiasını kastederek "bu alçaklığı yapana hesap sormayan devlet gelir, benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim tabii ki" dedi.

gültan kışanak burada yaptığı açıklamada, gözaltına alınanların bir an evvel bırakılmasını istedi.

"buradan özellikle tüm türkiye'ye seslenmek istiyorum. lütfen 90'lı yıllarda yaşanan hataya bir daha düşmeyin. gözünüzü kulağınızı burada yaşananlara kapatmayın" diyen kışanak, halkın temsilcisi haline gelmiş insanlara hakaret etmek ve hukuksuz davranmanın kimsenin haddi olmadığını belirtti.

“bunun hesabını verecekler”

kışanak varto'da öldürülen bir pkk'lının çıplak şekilde fotoğrafının çekildiği iddiasından bahsetti ve şunu söyledi:

"bunun hesabını verecekler. varto'da sokak ortasında çıplak bedeni sürüklenen kadının hesabını verecekler. bu alçaklığı yapana hesap sormayan devlet gelir, benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim tabii ki."

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;