Ortadoğu

Blog yazarı açlık grevinde

Suriye'de tutuklu bulunan El Maluhi, özgürlük talebine karşılık verilmesini istiyor.

Konular: Suriye

Haberin Öne Çıkanları

'İtibarım lekelendi'

Psikolojisi kötü

Beslenme sorunu var

Mahkeme genç kız hakkında bu yılın başlarında yabancı bir ülkeye bilgiler ifşa ettiği suçlamasıyla beş yıl hapis cezası vermişti. [freetal.blogspot]

iki yıldır tutuklu bulunan suriyeli genç blok yazarı tal el maluhi, serbest bırakılması için açlık grevine başladı.

maluhi açıklamasında "tutuklanmanın ve özgürlüğün engellenmesinin acısını tatmamın yanı sıra itibarımın lekelenmesinin üzerinden iki yıl geçmesi sonrası özgürlük talebiyle ve tutuklanma trajedimin son bulması umuduyla açık açlık grevimi ilan ediyorum. sağlık ve psikolojik durumum kötüleşiyor. açlık grevim acılarımın dinmesi ve tutuklanma trajedimin son bulması amacıyla vicdanlarınıza bir çağrıdır" dedi.

suriye basın ve ifade özgürlüğü merkezi de maluhi’nin (20) sağlık ve psikolojik durumunun kötü olduğunu ve özellikle de hazım ve kötü beslenme sorunları yaşadığını belirtti.

ziyarete izin yok

maluhi 27 aralık 2009 tarihinde devlet güvenlik organı tarafından tutuklanmış, tutuklandığı yer ve sebeplerine dair hiçbir açıklama yapılmamış ve yakınlarının ziyaretine izin verilmemişti.
genç blog yazarının akıbetini açıklamasına ilişkin suriye hükümetine yönelik hukuki ve uluslararası baskılardan sonra yetkililer, 2010 yılı sonunda devlet güvenlik mahkemesine sevk edilmeden önce tutulduğu yeri açıkladılar.

mahkeme genç kız hakkında bu yılın başlarında yabancı bir ülkeye bilgiler ifşa ettiği suçlamasıyla beş yıl hapis cezası vermişti.

insan hakları izleme örgütü’ne göre toplumun durumuyla ilgili şiir ve yorumlar içeren maluhi’nin bloğu esasında filistinlilerin geleceğini konu alıyor ve suriye’deki siyasi duruma hiç değinmiyordu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;