Türkiye

Bolu Dağı'nda kar yağışı

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kalınlığı 5 santimetreyi aşan kar ve yoğun sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorlanıyor.

Konular: Türkiye
Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. [Fotoğraf-AA]

d-100 karayolunun bolu dağı geçişinde sağanak, dün akşam saatlerinde sıcaklığın düşmesiyle yerini kar yağışına bıraktı. sis nedeniyle görüş mesafesi de 30 metreye kadar düştü.

bolu sınırlarındaki elmalık ve seymenler ile düzce sınırlarında bulunan karanlıkdere ve bakacak mevkilerinde kalınlığı 5 santimetreyi aşan kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor. kayganlaşan yolda trafik kazaları da meydana geliyor. 

karayolları ekipleri, güzergahta küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. trafik ekipleri de sürücüleri yakın takip ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

öte yandan, abant, kartalkaya ve düzce topuk yaylası mevkilerinde de yağış etkili oluyor. kar kalınlığı, bölgede 5 ile10 santimetre arasında ölçüldü.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;