2014 Dünya Kupası

Brezilya Ochoa’yı aşamadı

Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır’ın yönettiği A Grubu maçında Brezilya ile Meksika 0-0 berabere kaldı. Meksika kalecisi Ochoa yıldızlaştı.

Konular: Spor, Futbol
Ochoa'nın kalesini koruduğu Ajaccio geçen sezon Fransa'da ikinci lige düştü. [Fotoğraf: AFP]

cüneyt çakır 1974'te almanya'da düzenlenen dünya kupası'nda maç yöneten doğan babacan'ın ardından dünya kupası'nda düdük çalan ilk türk hakem oldu. çakır’ın yardımcılıklarını bahattin duran ve tarık ongun yaptı.

brezilya 26’ncı dakikada gole çok yaklaştı. neymar’ın kafa vuruşunda kaleci guillermo ochoa direk dibine harika uçarak topu çeldi.

ochoa 44’te de paulinho’nun yakın mesafeden çektiği şutu da çıkarmayı başardı.

bonservisi elinde olan meksika kalecisi 69’uncu dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve neymar’ın şutunda golü önledi.

ochoa 86'da bu kez thiago silva'nın altıpastan yaptığı sert kafa vuruşunda gol izni vermedi.

meksika maçın son dakikalarında önce guardado ardından da jimenez ile gole yaklaştı fakat ilk şut dışarı çıkarken ikinciyi julio cesar kurtardı.

karşılaşma 0-0 sona erince iki takım da puanını dörde yükseltti. brezilya averajla meksika’nın önünde lider.

brezilya a grubu’ndaki son maçında 23 haziran pazartesi saat 23.00’te kamerun ile karşılaşacak. meksika’nın aynı gün aynı saatteki rakibi hırvatistan olacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;