Gülen örgütü soruşturmaları

‘Çevre bahaneydi, gerisi şahaneydi’

Seçim çalışmaları için Siirt’e giden Başbakan Erdoğan, AK Parti mitinginde konuştu. Erdoğan, Gezi olaylarını eleştirerek, muhalefet ile Gülen Cemaati'nin sokakları karıştırmak istediğini söyledi.

Miting alanında Fethullah Gülen'e yönelik olarak 'Diktatör Pensilvanya'da, lider Siirt'te' afişi vardı. [AJT- Zahidin Köşüş]

başbakan erdoğan, eşi emine erdoğan’ın memleketi olan siirt’te yaptığı mitingde muhalefeti, gezi parkı eylemlerini ve 17 aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını eleştirdi. 

erdoğan, “önce gezi eylemleri dediler. şimdi de 17 aralık, 25 aralık darbe girişimiyle yeni türkiye’ye sabotaj düzenlemek istediler. gezi eylemlerinde ağaç bahaneydi, çevre bahaneydi. gerisi çok şahaneydi. ne oldu? güzel neticeler mi alındı? yaktılar, yıktılar. molotoflarla demokrasi gelir mi? demokrasi sandıktan çıkar” dedi.

'devlet sırlarını ifşa ediyorlar'

17 aralık’ı darbe girişimi olarak nitelendiren erdoğan, “yolsuzluk ve rüşvet sadece bahanedir. türkiye ekonomisine, huzura, kardeşliğimize ve özellikle çözüm sürecine saldırıyorlar. hukuksuzca dinleyip kaydettikleri telefon görüşmelerini kaydediyorlar. devlet sırlarını ifşa ediyorlar” şeklinde konuştu.

erdoğan chp, mhp, bdp ve muhalefete rehberlik ettiğini söylediği pensilvanya’nın sokakları karıştırmak istediğini belirtti. erdoğan, “marjinal sol örgütler, anarşistler, teröristler, vandallar işte bu mhp ile chp ile pensilvanya ile bdp ile ittifak halinde sokakları karıştırmak istiyorlar. hiç merak etmeyin, asla umutsuz olmayın. biz bütün bunların hesabını soracağız. 30 mart’ta siz chp, mhp ve bdp’den, biz ise pensilvanya’dan, yani ihanet şebekesinden hesap soracağız” dedi.

 

 

‘bulabilirsen parayı sana vereceğim’

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik ‘isviçre bankalarından hesapları var’ iddiasına tepki gösteren erdoğan, “çıkmış chp’nin başındaki genel müdür yeni bir yalan daha uydurdu. isviçre bankalarında 13 hesabım varmış. sende zerre kadar karakter varsa, senin cibilliyetin düzgünse bu hesapları bul, çıkar! ben de bu hesaplardan çıkan parayı varsa, sen çok fakirsin ya, sana vereceğim. fetvayı da pensilvanya’dan alıyorlar. sonra da iftira at, tutmazsa iz bırakır diyorlar” diye konuştu.

seçmenlere, "30 mart'ta siz bu chp ve mhp'den hesap soracaksınız. biz de bu pensilvanya'dan, ihanet şebekesinden hesap soracağız" diye seslendi. 

müzik çalındı

ak parti’nin mitinginde müzik çalındı. başbakan yardımcısı bülent arınç, gezi olaylarında yaralanan berkin elvan’ın ölümü dolayısıyla tüm türkiye’nin yasta olduğunu ifade ederek şöyle konuşmuştu:

"bugün bazı siyasi partilerin seçim çalışmalarında müzik kullanmayacaklarını gazetelerden okudum. buna da çok sevindim. çok teşekkür ediyorum. ben de bugün bilecik’te seçim kampanyası boyunca müzikli yayın yapılmamasını arkadaşlarımdan rica edeceğim. en azından bu acıya ortak olduğumuzu, acıyı yüreğimizde hissettiğimizi göstermemiz bakımından.”

'çözüm sürecini koruyun'

erdoğan siirt mitinginde çözüm sürecine özel vurgu yaptı. “çözüm sürecini siz istediniz” diyen erdoğan şöyle konuştu:

“bir yıl boyunca bu sürece siz sahip çıktınız. şimdi de bu süreci korumanızı sizlerden rica ediyorum. çözüm sürecine sıkı sıkı sahip çıkmanızı rica ediyorum. bu sürece hem destek olmanızı hem de bu süreç için dualar etmenizi istiyorum.”

erdoğan yeni türkiye’de dağa çıkan değil, kendi şehrinde üniversiteye gidebilen gençlerin; ağlayan değil, eşiyle, çocuklarıyla sofranın etrafında huzurla oturan anneler olduğunu söyledi.

bdp belediyecilik yapmaz

erdoğan 2009 seçimlerinde siirt’i ak parti’den alan bdp’yi de mitingde eleştirdi. bdp’nin seçimi almasından sonra ilde taş üstüne taş koymadığını iddia eden erdoğan, siirt’in sadece kendi yaptıklarıyla kaldığını söyledi. erdoğan şöyle konuştu:

“bdp belediyecilik yapmaz, eser üretmez. bdp’de gerilim, ideoloji siyaseti var. bdp olarak siirt’e su getirmek için şu kadar para verdim, diye ispat et; bize oy verenlere, gidin bdp’ye oy verin, diyeceğim. ama ben ispat edersem bdp’ye gönül vermiş kardeşlerim ak parti ile yürüyecek mi acaba? eşekten bile bir eser var, semer bırakıyor. ama bunlarda eser yok.”

hapise götüren şiiri yine okudu

erdoğan’ın istanbul büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde siirt’te okuduğu şiir önce hapse girmesine neden olmuş, beraberinde de siyasi yasak getirmişti. yasağı kalktıktan sonra yine siirt’ten seçilerek milletvekili olan erdoğan, hapse girmesine neden olan şiiri miting meydanında tekrar okudu. erdoğan şöyle konuştu:

“'minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker.' bunu söyledim diye, pınarhisar’a gittim. kardeşlerim, bu devir kapandı. şimdi yeni bir dönem başladı. evet şimdi, ‘imandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür’ anlayışıyla yürüyoruz.”

kaynak: al jazeera ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;