2014 Dünya Kupası

Cezaya gelen ilk tepkiler

FIFA Asbaşkanı Jim Boyce, maç sırasında Giorgio Chiellini’yi ısıran Luis Suarez’in dokuz maçlık cezayı hak ettiğini söyledi.

Konular: Spor, Futbol
Suarez, geçen sezonu Premier League'de gol kralı olarak tamamlamıştı. [Reuters]

uruguaylı forvet dokuz maçın yanında dört ay da futboldan men cezası aldı. takımı, liverpool'u da uzun süre yalnız bırakacak. suarez'in yakın bir süre içerisinde de brezilya'dan ayrılarak ülkesine dönmesi bekleniyor.

fifa disiplin kurulu'nun verdiği bu cezaya futbol dünyasından çeşitli tepkiler geldi. 

fifa asbaşkanı jim boyce, "bence luis suarez fifa’nın verdiği cezayı hak etti. umut ederim ki bu hareketinin herhangi bir durumda affedilmeyeceğini anlar” şeklinde konuştu.

suarez’in sponsoru adidas ise yaptığı açıklamada, “adidas, fifa’nın kararını tümüyle destekliyor. luis suarez’in son davranışlarını kabul etmiyoruz. kendisine oyuncularımızdan beklediğimiz yüksek standartları hatırlatacağız. dünya kupası sonuna kadar kendisiyle ilgili herhangi bir reklam çalışmamız olmayacak” dedi

brezilya’nın efsane golcüsü ronaldo da cezayı “hiç kimseyi ısırmadım. bunun acı verdiğini biliyorum. eğer çocuklarım beni ısırırsa onları karanlık bir odada oturtuyorum. bunun futboldaki karşılığı da dört aylık ceza” ifadelerini kullandı.

şilili forvet alexis sanchez de bu kararı değerlendiren isimlerden biriydi. barcelonalı futbolcu "dünya kupası için, gösteri için, uruguay ve dünya futbolu için çok kötü oldu" yorumunu yaptı.

uruguay'ın kaptanı diego lugano da bu kararı doğru bulmadığını belirtti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;