2014 Dünya Kupası

Suarez'e dokuz maç ceza

İtalya maçında rakibi Giorgio Chiellini'yi ısıran Uruguaylı futbolcu Luis Suarez'e dokuz maç ceza verildi.

Konular: Spor, Futbol
Suarez daha önce iki futbolcuyu ısırdığı için de ceza almıştı. [AFP]
luis suarez'e dört ay da futbol yasağı getirildi. buna göre liverpoollu futbolcu, 2014-2015 sezonunun ilk dokuz maçını kaçıracak, statlara da izleyici olarak bile giremeyecek. suarez'e 100 bin isviçre frangı para cezası da verildi.

uruguay futbol federasyonu bu cezaya itiraz edeceğini açıkladı.
 

suarez, daha önce premier league'de oynarken chelseali ivanovic'i ısırmasından dolayı 10, ajax'ta oynarken de psv'li otman bakkal'ı da boynundan ısırmasından dolayı yedi maçla cezalandırılmıştı. ayrıca uruguaylı oyuncu 2011'de manchester united'ın sol beki patrice evra'ya ırkçı söylemlerde bulunmakla suçlanmıştı. suarez bu olaydan da sekiz maç ceza almıştı.

suarez, uruguay'ın 1-0 kazanarak ikinci tura yükseldiği italya maçının 80. dakikasında, karşılaşma berabere devam ederken ceza alanındaki ikili mücadelede chiellini'nin omzunu ısırmıştı.
 

pozisyonun ardından iki futbolcu da kendini yere bırakmış, suarez, dirsek darbesi almışcasına ağzını tutarken, omzunu göstererek hakeme bir süre tepkide bulunan chiellini, itirazlarından sonuç alamamıştı.

meksikalı hakem marco rodriguez ise iki oyuncuyu da uyarmakla yetinmişti.
 

bugüne kadar dünya kupası tarihinde verilen en ağır cezayı italyan mauro tassotti almıştı. abd 1994'te ispanyol luis enrique'nin burnuna dirsek atan italyan futbolcu, 8 maç futboldan men edilmişti.

uruguaylı futbolcu takımının 2014 dünya kupası'nda bundan sonraki maçlarında oynayamayacak. liverpoollu futbolcu attığı gollerle uruguay'ın ikinci tura çıkmasında büyük pay sahibi olmuştu.

italya, ingiltere ve kosta rika'nın bulunduğu gruptan ikinci çıkan uruguay ikinci turda kolombiya ile karşılaşacak. karşılaşma cumartesi günü saat 23.00'te oynanacak.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;