IŞİD

CHP'den Davutoğlu'na 'iddialı' sorular

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu "Irak’ta IŞİD terör örgütü mensuplarına askeri eğitim verdiği belirlenen 4 Türk istihbarat subayının Irak askerleri tarafından gözaltına alındığı" iddiasını içeren bir soru önergesi verdi.

Konular: Türkiye, IŞİD
Ahmet Davutoğlu
Davutoğlu Perşembe akşamı IŞİD'in elindeki Türklerin daha iyi bir yerde olduklarını söyledi. [Osman Baytürk/AJT]

chp genel başkan yardımcısı ve istanbul milletvekili sezgin tanrıkulu, dışişleri bakanı ahmet davutoğlu’nun yanıtlaması talebiyle tbmm başkanlığı’na soru önergesi verdi. tanrıkulu önergede “irak’ta işid terör örgütü mensuplarına askeri eğitim verdikleri belirlenen 4 türk istihbarat subayının 30 mayıs günü irak askerleri tarafından felluce’de gözaltına alındıkları ididası doğru mudur? “ sorusunu yöneltti.

tanrıkulu’nun davutoğlu’nun yanıtlamasını istediği diğer sorular ise şunlar:

iddia doğruysa 30 mayıs 2014 günü irak ordusu tarafından gözaltına alınan 4 subay kimdir?

irak’ta tutuklanan 4 istihbarat subayının akıbeti nedir?

irak’ta halen görevli bulunan tsk mensuplarının sayısı nedir?

son bir yıl içerisinde türkiye’den irak’a geçiş yapan emekli subay ve astsubayların sayısı nedir?

suriye’ye gönderilen savaş silahları ve mühimmatlarının gümrüksüz olarak sevkiyatlarının teminin sağlandığı iddiası doğru mudur?

arınç: hiçbir örgütle ilişki içinde değiliz  

başbakan yardımcısı bülent arınç ise televizyonların ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıda muhalefetin hükümeti suçlama maksadıyla soru önergesi verdiğini belirtti:

"bunların cevapları da verilir. arkadaşlarımız her duydukları şeyi veya cevap almak maksadıyla değil suçlama maksadıyla, cevabı bile beklemeden basına sunuyor. bu önergeleri bir elekten geçirmekte fayda var. doğrudan hükümet aleyhine bir kampanya yürütülüyor. biz hiçbir şekilde bu örgütlerle ilişki içinde değiliz. birleşmiş milletler güvenlik konseyi'nin terörün finansmanıyla ilgili aldığı bütün kararlara biz uyuyoruz. mutlaka bu kararlara biz de iştirak etmiş durumdayız."

irak’ta mahsur kalan işçilerle temas

chp genel başkan yardımcısı faruk loğoğlu da irak’ta bir şantiyede mahsur kalan 20 inşaat işçisi ile temasa geçti. loğoğlu işçilerle telefonla görüştü. bağdat’a yakın bir yerde mahsur kaldıklarını belirten işçiler çatışmalar nedeniyle dışarı çıkamadıklarını ancak sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. işçilerin türkiye’ye dönmeye çalıştıklarını ancak ne yapacaklarını bilemediklerini söylemeleri üzerine loğoğlu, dışişleri bakanlığı’nda kurulan kriz masası ile görüştü.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;