Çin

Çin'den vatandaşlarına Türkiye uyarısı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki baskıların Türkiye'de yoğun bir şekilde protesto edilmesi üzerine Çin'den vatandaşlarına uyarı geldi. Çin Dışişleri Türkiye'ye gelecek vatandaşlarından 'dikkatli olmaları'nı istedi.

Konular: Çin, Türkiye

çin yönetimi, çinli turistlerin son dönemde türkiye'de 'rahatsız edildiği ve saldırıya uğradığı'nı belirterek, türkiye'nin birçok yerinde çin karşıtı gösteriler düzenlendiğine dikkat çekti. çin dışişleri'nin web sitesine konulan uyarı notunda, "kesinlikle protestolara yaklaşmayın ve gösterileri filme çekmeyin. dışarıda tek başınıza hareket etmemeye azami dikkat gösterin" ifadeleri kullanıldı. 

türk dışişleri de geçen hafta bir açıklamayla uygur türklerinin pekin'den baskı gördüğünü belirtip, bu konuda 'kaygılarını' dile getirmişti. ankara bu kaygıların çin büyükelçiliği'ne de iletmişti. 

çin dışişleri de buna uygur türklerinin gördüğü baskılar için "türkiye'nin bu haberleri doğrulamasını istedik ve türk dışişleri bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya ilişkin endişemizi ilettik" yanıtını vermişti. 

türkiye çapında çin karşıtı protestolarda bazı çin lokantalarına saldırı olmuş, cumarteesi günü de çinli sanılarak bir koreli'ye saldırı düzenlenmişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;