Çözüm süreci

'Cizre olayları soruşturulacak'

HDP, İmralı heyetinin Perşembe ve Cuma günü hükümet yetkilileri ile yaptığı görüşmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Hükümetin Cizre'ye olayların soruşturulması için bir inceleme heyeti göndereceği duyuruldu.

HDP heyeti Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile görüşmeler yapıyor. [Fotoğraf: AA]

hdp, başbakan yardımcısı yalçın akdoğan'ın perşembe günü, içişleri bakanı efkan âlâ'nın cuma günü imralı heyeti ile gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. görüşmelerde çözüm süreci ile ilgili atılacak adımlar ve kobani’nin yanı sıra cizre’de gerçekleşen gelişmelerin konuşulduğu belirtildi. açıklamada ayrıca, hükümetin cizre’ye, içinde mülkiye müfettişlerinin de bulunduğu bir inceleme heyeti göndereceği yer aldı.

açıklamanın tam metni şu şekilde:

“heyetimizin çözüm süreci kapsamında yürüttüğü görüşmeler devam etmektedir. bu kapsamda dün başbakan yardımcısı sayın yalçın akdoğan ile bugün de içişleri bakanı sayın efkan âlâ ile görüşme gerçekleştirildi.

yapılan görüşmelerde, çözüm sürecinde gelinen aşama ve yapılması gerekenler, cizre başta olmak üzere bölgede yaşanan ve süreci zorlayan gelişmeler, hasta tutsaklar, atılması gereken demokratikleşme adımları ve türkiye’nin kobani politikası ele alındı.

özellikle cizre’de son bir ayda yaşanan ölümlerle ilgili yaşadığımız ciddi kaygıları, hükümetin resmi açıklamalarından duyduğumuz rahatsızlığı, halkın tepkisini ve yerelden aldığımız bilgileri paylaştık.

bu konuda içişleri bakanlığı’nın ivedilikle içinde mülkiye müfettişlerinin de bulunduğu bir inceleme heyetini cizre’ye göndereceği, olayları tüm yönleriyle soruşturacağı, elde edilen bulguların partimizle ve kamuoyuyla paylaşılacağı, yeni can kayıplarının yaşanmaması için yürütülecek etkili soruşturma kapsamında mülki idare amirleriyle ilgili gerekli idari tedbirlerin alınacağı belirtilmiştir.

cizre başta olmak üzere çözüm süreciyle ilgili sorun alanlarının giderilmesi ve sürecin ilerlemesi için gerekli çalışmaların hızlandırılması konusunda karşılıklı görüşler ifade edilmiştir.

heyetimiz ayrıca önümüzdeki günlerde kandil’e bir ziyaret gerçekleştirecektir.”

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;