PKK

Cizre ve Sur'da 2 şehit

Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve 31 Ocak'tan bu yana tedavi gören asker kurtarılamadı.

Konular: PKK, Türkiye
Cizre'de operasyonlar sürüyor. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

şırnak'ın 14 aralık'tan itibaren sokağa çıkma yasağı süren cizre ilçesinde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve pkk'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor. sur mahallesi'nde güvenlik güçleriyle pkk'lılar arasında çıkan çatışmada bir özel harekât polisi şehit oldu.

mahallede güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar sürerken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

genelkurmay başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, 31 ocak 2016'da diyarbakır'ın sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, pkk'lıların silahlı saldırısında yaralanan ve tedavisine gata'da devam edilen askerin, saat 16.40'ta şehit olduğu belirtildi.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;