Gülen örgütü soruşturmaları

Cumhurbaşkanı, Böcek davasında iki sanık hakkındaki şikâyetini geri çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında ofisinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili Böcek davasında altıncı duruşma yapıldı. Erdoğan'ın avukatları iki sanık hakkındaki şikâyeti geri çekti.

Temsili fotoğraf [Shutterstock]

cumhurbaşkanı erdoğan'ın avukatı ali özkaya, sanıklardan polis memurları hurşit gölbaşı ile seyit saydam'ın örgüt üyesi olmadığını söyledi. bir gazeteci, cumhurbaşkanı erdoğan'ın başbakanlığı sırasında koruması olan mehmet yüksel hakkında "örgüt üyeliğiyle ilgili bir talep yoktu. görevini casusluğu yeteri derecede denetlemeyerek yardımcı olmakla ilgili bir iddia vardı. ancak mahkeme bunları tek tek inceleyecek. biz mehmet yüksel bey'in, sayın cumhurbaşkanımız bu yapılanmanın içinde olmadığı kanaatinde olduğu için bunu mahkeme huzurunda beyan ettik" açıklamasını yaptı. 

seyit saydam ve ​hurşit gölbaşı hakkındaki şikâyetin cumhurbaşkanı erdoğan'ın talimatıyla geri alındığını hatırlatan özkaya, "bu tür davalarda, toplu yargılamada bir haksızlığa sebebiyet verilmemesi için gördüğümüz hususu yargılama aşamasında söylüyoruz ki; ileride bir haksızlığa sebebiyet vermesin. ancak mahkeme ne karar verir, ona hepimiz saygılıyız. o kararı hepimiz bekleyeceğiz" diye konuştu.

'dinlemeler davos'tan sonra başladı'

avukat özkaya duruşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yargılamanın seyriyle ilgili fazla bir şey söylemenin doğru olmayacağını, dinleme ile ilgili sürecin erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, davos'ta katıldığı toplantının ardından başladığını savunarak, şunları söyledi:

"sayın cumhurbaşkanımız, başbakanken davos'ta 'one minute' sözüyle, uluslararası güçlerin sayın cumhurbaşkanı'na karşı yerli örgütlere bir görev vermesiyle başladığı ve bu çerçevede kamu görevlilerinin kullanıldığı, bir hiyerarşik yapılanma içerisinde bu çalışmanın yapıldığı kanaatindeyiz. sayın cumhurbaşkanı'nın, sayın başbakan'ın, genelkurmay başkanımızın, dışişleri bakanımızın, mit müsteşarlığımızın, yani devletin bütün siyasi karar alma mekanizmalarına, orada bilgi elde etmek için faaliyette bulunmak, bizatihi kendisi casusluktur."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;