2015 Genel Seçimi

Davutoğlu: Karar Hakan Fidan'ın

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakan Fidan'ın adaylığına olumlu bakmadığını Fidan'a ilettiğini söyledi, "Sayın Fidan'ın kendisiyle ilgili karar verme hakkı var" dedi.

hakan fidan'ın 7 haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olabilmek için mit müsteşarlığı'ndan istifasıyla ilgili cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ile farklı görüşleri kamuoyuna yansıyan başbakan davutoğlu, trt haber'e konuştu. davutoğlu, fidan'ın adaylığıyla ilgili şunları söyledi:

"hakan fidan büyük hizmet yapmış ve yapacaktır. cumhurbaşkanı’nın açıklaması hakan fidan’a ve mit’e verdiği önemi gösterir. cumhurbaşkanımız bana da bu kanaatini söylemiştir. ben de sayın fidan ile paylaşmışımdır. ama sayın fidan'ın kendisiyle ilgili karar verme hakkı var. ben de bu kararına, bende olan yetki itibariyle saygı duydum ve gereken adımlar atıldı. buradan başka anlamlar çıkarmak doğru değil."

“ayaküstü demeç vermem”

başbakan davutoğlu, salı günü partisinin meclis grup toplantısı çıkışında yanına bazı gazetecilerin gelip fotoğraf çektirdiğini ve fidan'ın adaylığıyla ilgili kendisine soru sorduklarını da anlattı. hürriyet ve milliyet gazeteleri davutoğlu'nun sözlerini, "hâlâ aynı görüşteyim" diye verdi. davutoğlu, hürriyet ve milliyet gazetelerinde yer alan ve kendisinin fidan konusunda cumhurbaşkanı erdoğan ile ayrı düştüğünü ima eden haberlerle ilgili şunları söyledi:

"ben hiçbir zaman ayaküstü açıklama yapmam. mutlaka planlanmış açıklama yaparım. tek başına gazetecilere demeç vermem mümkün değildir. dolayısıyla benim böyle bir demecim söz konusu olmadı. grup toplantısı sonrası üç gazeteci benimle fotoğraf çektirdiler ve orada bir iki şey söyledim. söylenecek yeni bir şeyin olmadığın söyledim."

cumhurbaşkanı, "sır küpüm" dediği fidan'ın adaylığını olumlu karşılamadığını söylemişti. latin amerika ziyaretinin ilk ayağı olan kolombiya’ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan erdoğan, "kendisine açık ve net olarak ‘ayrılmanı doğru bulmuyorum’ dedim” diye konuşmuştu.

"2013 nevruz’unda verilen sözler tutulsun"

başbakan, kürt sorununa çözüm sürecinde ise iyi bir noktaya gelindiğini fakat bu konuda hdp, pkk'nın cezaevindeki lideri abdullah öcalan ve pkk’nın atması gereken adımlar olduğunu belirtti.

"çözüm sürecine en büyük darbe olabilecek şey 6-7 ekim olaylarında oldu. biz hükümet olarak 2013 nevruz’unda neredeysek oradayız. yasal çerçeve denildi, yasal çerçeve çıkardık. buna bağlı kurumlar oluşturduk… irademiz güçlü. net bir tutumumuz var. önemli olan herkesin üzerine düşen görevi yapması ve 2013 nevruz’unda verilen sözlerin tutulması… hdp yol ayrımında. doğru karar vermesi lazım. şiddeti değil diyaloğu tercih etmesi ülkeye de kazandırır, bölgeye de kazandırır, herkese kazandırır. silahlı yöntemin karşısında devletin geri adım atacağını kimse düşünmemeli. ümit ederiz bu nevruz yepyeni bir bahar olur."

"6-7 ekim olayları olmasa güvenlik paketi olmazdı"

davutoğlu, "iç güvenlik" paketinin meclis'e getirilen kanun önerileri ve gensorular nedeniyle geciktiğini belirtti ve şunları söyledi:

"1 eylül programında iç güvenlik paketi var mı? yok. peki neden ihtiyaç hissedildi. kılıçdaroğlu 6-7 ekimlerinde “nerede devlet” diyordu. bahçeli “devlet nerede “ diye haykırıyordu. 6-7 ekim olayları, gezi olayları olmasa bu paket olmazdı. emin olmadığım yeri çıkarttım. düzenlemelerin hepsini tek tek ele aldık. ve hepsinde bir ab ülkelerinden bir ülkeden referans istedim… ama şu yaşanmışsa insanlar sokağa çıkıp molotofla insanları, iş yerlerini yakmışsa, maskeler takılmışsa, o günlerin sahnelerini tbmm’de gösteririz… bizim iç güvenlik reformu ile hiçbir şehrimizde 6-7 ekim gibi olaylar olmasın. gelecek hafta pazartesi,salı’dan itibaren bu paket gündemde olacak. hiç kimse seçim öncesi kaos ortamına izin vermemizi beklemesin."

kaynak: trt haber

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;