PKK

Davutoğlu Sur esnafına seslendi

Başbakan Davutoğlu, son günlerdeki çatışmalar nedeniyle mağdur olan bölge esnafına seslendi. Başbakan, "Sur ilçesindeki esnaf başta olmak üzere, provokasyonlara kapılmadan bu ülkenin yanında yer alan kardeşlerimize yardım elimizi uzatacağız" dedi.

Konular: Türkiye, PKK, Ekonomi
Başbakan Ahmet Davutoğlu [Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

şehit yakını ve gaziler için iş kurasında konuşan başbakan ahmet davutoğlu, güneydoğu illerinde pkk'ya yönelik operasyonların sonuç alınana kadar devam edeceğini açıkladı. hdp'nin, operasyonların durdurulmasıyla ilgili açıklamalarına tepki gösteren başbakan, "kobani olaylarından bu yana siyasi sicilini giderek bozan hdp, şimdi de hendeklerle, barikatlarla kendisini var etmeye çalışıyor. bu yol, yol değildir. hendek siyasetinin devamı, bir ötesi adımı yer altı siyasetidir. bütün bunlar ise demokrasiye ihanettir, halka ihanettir, vatana ihanettir" dedi.

davutoğlu, bölge esnafına da seslendi; "sur ilçesindeki esnaf başta olmak üzere, provokasyonlara kapılmadan bu ülkenin yanında yer alan kardeşlerimize yardım elimizi uzatacağız" diye konuştu.

diyarbakır'ın sur ilçesindeki çatışmalar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan esnaf tepkiliydi. "evimize ekmek götüremiyoruz" diyen sur esnafı, son bir ay içinde bine yakın kişinin vergi kaydını sildirmek için başvurduğunu söylemiş, "hendekler kapatılsın, çatışmalar dursun, sokağa çıkma yasağı kalksın" çağrısı yapmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;