Futbol

Demirören'den 'marka değeri' vurgusu

Birçok kulübün sponsor bulmakta zorlandığına dikkat çeken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören 'Ben değil biz olarak hareket etmemiz gerekiyor' ifadesini kullandı.

Demirören, daha önce Beşiktaş Kulübü'nün başkanlığını yürütüyordu. [AA]

tff başkanı yıldırım demirören, trt'ye verdiği röportajda türk futbolunun marka değerinin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti.

demirören, "beraberliği bu sezon yakalayacağımıza inanıyorum. kimse tek başına bir şeyleri başaramaz. iğneyi kendimize de batırmamız lazım. artık kulüpler sponsor bile bulmakta zorlanıyor. 27 yeni stat yapılıyor. hepsi çok güzel. bazıları gereğinden de büyük. bu statlar seyirciyle güzel. türkiye'de dört büyük takımın taraftarlarını çıkartın. ortalama beş bin kişiye oynanıyor maçlar. seyirci maçtan kaçıyor. aileler maça gelmek istemiyor" dedi.

demirören spor yayınlarına da değindi:

"futbol programı yapıyoruz, futboldan başka her şey konuşuluyor. bunlar insanları kaçırıyor. futbol maçlarının yayınlarının düşürülüp başka kanallarda da yayınlanmasını istiyorum. futbol konuşulur bu sayede. sponsorlardan gelen kaynağın artışı için zorunlu olan marka değerinin artmasıdır. bağırarak şampiyon olamazsınız. sahada şampiyon olursunuz. bir tane şampiyon çıkar. ben değil biz diye hareket etmemiz lazım. marka değerimizi yükseltmemiz gerekiyor."

tff başkanı, hakemliğin profesyonelleşmesi için de merkez hakem kurulu başkanı zekeriya alp'in çalıştığını söyledi. demirören "profesyonel hakemlik için çalışma yapıyoruz. biz yönetim olarak hakemlerimizin ücretlerinde biraz düzeltme yaptık. ama avrupa'ya baktığımızda yarı yarıya az alıyorlar" dedi. 

'deplasmanda kötü tezahürat sistemi de değişti'

demirören, bu sezon statlarda kullanılmaya başlanacak kısmi tribün cezası hakkında da bilgi verdi ve "bir grup kötü bir tezahürat yaptığında bütün tribünler kapanıyordu. şimdi tribünleri böldük. kötü tezahüratta sadece o tribüne taraftar alınmayacak. bu sistem için de e-biletin yürürlüğe girmesi gerekiyordu. herkesin yeri belli. o tribündeki kişi başka tribüne geçiş yapamayacak bir diğer maçta. deplasmanda kötü tezahürat sistemi de değişti. her şey birbirine entegre. bütün tribünler ceza aldı diyelim. deplasman seyircisi o maça gelebilecek. futbol seyirciyle güzel" açıklamasını yaptı.

yıldırım demirören, passolig hakkında ise taraftarları sağduyulu olmaya çağırdı:

"passolig e-biletin devamıdır. passolig taraftar kartıdır. bir başlangıçın her zaman zorlukları vardır. 200 bin civarında passolig satıldı. fişleme ile herhangi bir alakası yok. bu ilerleyen zamanlarda diğer spor dallarına da yayılacak. e-bilet konusunda taraftar sağduyulu davranmalı."

divan kurulu üyeliğinin düşmesi

demirören, beşiktaş divan kurulu üyeliğinden ihraç edilmesi hakkında ise "beşiktaş'ın tüzüğü anayasadır. orada ne yazıyorsa o uygulanır. seba'nın cenazesinde birlik beraberlik herkese gösterilmiştir. ben bunu hiç önemsemedim. bu durumu fikret orman mutlaka çözecektir. adım gibi eminim" değerlendirmesinde bulundu.

tff başkanı ayrıca geçen yıl türkiye kupası ödül töreninde elini sıkmayan galatasaraylı futbolcu felipe melo ile arasında bir sorun olmadığını söyledi. demirören, "ben türkiye futbol federasyonu başkanıyım, bütün türkiye'yi temsil ediyorum. benim elimi sıkıp sıkmamak onun problemi, benim değil. ben bir şey demedim ki. benim mesajım yanlış yere gitti, belki de yanlış anlattım. bugün gelsin, ben yine elini sıkarım. benim ligimde, güzide bir kulübümün formasını giyen bir oyuncu. her zaman benim için değeri vardır. ben, bir büyük olarak her zaman elimi uzatırım. gelse her zaman oturur, konuşurum. beni seveceğini de biliyorum" dedi.

kaynak: trt
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;