Çözüm süreci

Demirtaş: Bunlar seçim atraksiyonu

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne Kürt sorunu, artık böyle bir şey yok” sözüyle ilgili olarak “Bunlar seçim öncesi atraksiyondur” yorumunda bulundu. Demirtaş 21 Mart'ta PKK'ya ateşkes için kongre çağrısında da bulunulmayacağını söyledi.

demirtas

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, partisinin genel merkezinde avrupa alevi birlikleri konfederasyonu heyetini kabul etti. kabulden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan demirtaş abdullah öcalan’ın 21 mart nevruz kutlamaları çağrısının, pkk’ya silah bırakmak için kongre toplama çağrısını içermediğini söyledi:

“nevruz’da hangi kapsamda bir çağrı yapılacak bunu bilmiyoruz. galiba yazılı bir metin hazırlanacak. fakat nisan ayında bir kongre toplanmasını içermiyor. bu mesajın yazılı olmak yerine sözlü ya da görüntülü olma tartışmaları vardı. hükümet bizim iddiamız olduğunu söylüyordu ama imralı’da uzun süredir tartışılan bir konu. görüntülü ve sesli olması etkiyi arttıracaktır.”

cumhurbaşkanı erdoğan'ın sözleri

demirtaş'a cumhurbaşkanı erdoğan'ın hafta sonundaki konuşmalarında "hâlâ varsa yoksa kürt sorunu. kardeşim ne kürt sorunu, artık böyle bir şey yok. neyin eksik senin?” sözleri soruldu. demirtaş şu yorumda bulundu:

“seçim çalışmasına yönelik sözler bunlar. ülkenin temel sorunları vardır, herkesin sorunları vardır. en büyük sorunda bugün tekleşme, diktatörleşme sorunudur. bu sorunun adı da akp sorunudur, en acil sorundur. bu sorunu inşallah 7 haziran'da biz çözeceğiz… kapalı kapılarda kabul edilenler, açık kapıya çıkığında reddediyorlar. hükümet imralı’da söylenen her şeyi dışarıda inkâr ediyor.”

“akp’nin barış konusunda hiçbir girişimine inanmıyoruz.”

demirtaş partisinin ak parti hakkında düşüncesinin belli olduğunu ve bunun değişmediğini söyledi:

“akan kan durmuşken bunu kalıcı yapmak boynumuzun borcu. biz her şeye rağmen barış sürecinin devam etmesi gerektiği kanaatindeyiz. hdp olarak biz barış konusunda hiçbir politikasına güvenmiyoruz. akp seçimde oy devşirmeye çalışmasına rağmen bu yolda gideceğiz. hdp olarak biz akp’nin barış konusunda hiçbir girişimine inanmıyoruz. kürt sorunu yoksa hükümet neden adım atıyor, çözüm süreci neden yürütülüyor. cumhurbaşkanı ve başbakana sormak lazım. kendi aralarında nasıl bir görev dağılımı yaptıysa artık… bunlar seçim öncesi atraksiyonlardır.”

erdoğan: kardeşim neyin eksik senin?

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, pazar günü balıkesir’deki toplu açılış törenişnde yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"hâlâ varsa yoksa kürt sorunu. kardeşim ne kürt sorunu, artık böyle bir şey yok. kardeşim neyin eksik senin? bir kürt olarak sen bu ülkede cumhurbaşkanı oldun mu? oldun. başbakan çıkardın mı? çıkardın. bakan çıkardın mı? çıkardın. devletin en üst kademelerine yönetici gönderdin mi, gönderiyor musun? var. türk silahlı kuvvetlerinde var mısın? var. ne istiyorsun daha, ne istiyorsun?' allah aşkına bizden farklı neyiniz var. her şeye sahipsiniz. yıllar yılı yolunuz yoktu yolunuzu yaptık. havaalanı yapıyoruz hakkari'ye havaalanı yaptırmıyorlar. bunları biz yaptık. işadamlarının, müteahhitlerin makinelerini yakıyorlar. niye yakıyorsun? hani hizmet istiyordun.”

kaynak: al jazeera

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;