HDP

Demirtaş: Seni başkan yaptırmayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin en kısa grup toplantısını gerçekleştirdi. Konuşmasını tek cümleyle özetleyeceğini söyleyen Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Biz var oldukça sen başkan olamayacaksın" dedi.

Konular: HDP, Türkiye

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, partisinin grup toplantısında sıradışı bir uygulamaya imza attı. kürsüye çıkan demirtaş gruba katılanları selamladıktan sonra konuşmasını tek cümleyle bitireceğini söyledi.

"bugün kürsüye sadece bir cümle söylemek için çıktım" diyen demirtaş, "halklarımıza verdiğimiz demokrasi ve barış ilkelerimizden asla vazgeçmeyeceğimize söz verdik" dedi.

"biz bir pazarlık partisi değiliz" diyen hdp eş başkanı, "akp ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı, asla olmayacak. kirli bir alışveriş, işbirliği asla olmadı, asla olmayacak" dedi.

demirtaş, "tek bir cümleyle türkiye’ye bütün bu sorunların çözümünü hatırlatmak isterim. sayın recep tayyip erdoğan, hdp var oldukça, hdp'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın" dedi.

demirtaş üç kez "sayın recep tayyip erdoğan seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

'tek cümlede anlatmış olduk'

Polis kurşunuyla ölen İbrahim Aras'ın ailesi de toplantıya katıldı. [Fotoğraf: Zeki Öztürk / Al Jazeera Türk]

konuşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan demirtaş, "sekreterya konusunda bizim ancak mahkûmlar adaya gönderildikten sonra haberimiz oluyor" dedi. tek cümlelik konuşması için de "tek cümlede hdp'nin ne yapacağını anlatmış olduk" diye konuştu.

grup toplantısına, 37 yıldır sürgünde olan ve türkiye'ye dönen haydar işık da katıldı. işık sürgündeki kürt parlamentosu'nu oluşturan ve yargılanan isimlerden biri.

ayrıca polis kurşunuyla hayatını kaybeden ibrahim aras'ın ailesi de grup toplantısına katıldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;