Türkiye

"Devlet gelmezse süreç biter"

Kardeşi ile görüşen Öcalan, "Eğer devlet heyeti gelmez ise, zannederim onlar açısından süreç bitmiştir ve dolayısı ile bizim açımızdan da biter" dedi.

Mehmet Öcalan İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştü

pkk lideri ile görüşen kardeşi mehmet öcalan, abdullah öcalan'ın, "bu aşamada sürecin devamı için ben hazırım. zaten gereken bazı şeyleri devlet heyetine aktardım. devlet heyeti hala bana dönüş yapmadı. gelir mi gelmez mi bilemiyorum. benim açımdan süreç yeni bir yapı ile yeni bir şekil ile devam etmeli. şayet devlet heyeti gelirse onlar ile tartışırız ve sürecin nasıl ilerlemesi gerektiğini onlar ile konuşuruz. eğer devlet heyeti gelmez ise, zannederim onlar açısından süreç bitmiştir ve dolayısı ile bizim açımızdan da biter" dediğini söyledi. 

'sürecin nasıl ilerleyeceğini devlet heyeti gelirse konuşuruz'

pkk lideri öcalan ile kapsamlı bir görüşme yaptıklarını belirten mehmet öcalan, abdullah öcalan'ın, "bir senelik süreç benin açımdan 15 ekim'de bitmiştir" dediğini söyledi. kardeşi mehmet öcalan'ın ifadesiyle abdullah öcalan şöyle konuştu:

"bu süreçte ne asker ne de gerilla ölmediği için memnunum, herhalde halk da memnun. bundan sonra süreç nasıl gidecek bu aşamada tahmin edemiyorum. süreçte birinci aşama bitmişse ikinci aşamanın daha kapsamlı ve derinlikli olması gerekir. kürt sorununun demokratik ve derinlikli bir şekilde çözülmesi gerekiyor. tabii çözülmesi gereken sorunlar büyük ve ağırdır."

"süreç hakkında ne çok umutluyum ne de çok umutsuzum. bunu herkes bilmelidir. sürece gereken katkıyı yapacağım. devlet heyeti gelirse ona göre değerlendirip, konuşuruz". 

'heyette kimin olacağına bdp'nin karar vermesi gerekir'

bdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'ın imralı'da görüşmeleri yürüten bdp heyeti içerisinde imralı'ya gidişine izin verilmemesini de görüşmede konuştuklarını belirten mehmet öcalan, öcalan'ın bu konuda, "hükümetin bdp heyeti hakkında 'şu kişi gelecek bu kişi gelmeyecek' demesi doğru bir şey değildir. buna bdp'nin kendi yönetiminin karar vermesi gerekir. zannederim bundan sonra bdp kendisi karar verecek. zaten bdp kendisi karar vermese onlar da gelmeyecek. bu doğru bir kuraldır ve doğru bir şeydir. ben de bunu destekliyorum" ifadelerini kullandığını söyledi. mehmet öcalan ayrıca öcalan'ın, kandil'den gönderilen mektupların kendisine ulaştığını ve bunları okuyup değerlendirdiğini söyledi. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;