Transfer

Dick Advocaat Sırbistan’da

Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, Sırbistan’ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesinde takımın başına geçti.

Konular: Spor, Futbol
Advocaat, Rusya'da şampiyonluk yaşayan ilk yabancı teknik direktör unvanına sahip. [Reuters]

dick advocaat, euro 2008 elemelerinde başarısız olan ispanyol javier clemente’nin ardından sırbistan’ı çalıştıran ikinci yabancı teknik adam oldu.

sırbistan futbol federasyonu başkanı tomislav karadzic yaptığı açıklamada, “advocaat ile aramızdaki anlaşma aylar süren görüşmeler sonunda netlik kazandı. birkaç gün içinde resmî imzalar atılacak” dedi.

hollanda medyasına konuşan 66 yaşındaki teknik adam, “sırbistan çok iyi bir takıma sahip. hedefim euro 2016 elemelerini geçmek. federasyon görüşmelerde çok girişken davrandı. ben de bunun üstüne görevi devraldım” diye konuştu.

sinisa mihajlovic 2014 dünya kupası elemelerinde başarısız olmasının ardından takımdan ayrılmıştı. advocaat, bir süredir geçici olarak milli takıma teknik direktörlük yapan ljubinko drulovicwho’nun yerine gelecek.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;