Genel seçim

Dış temsilciliklerde katılım yüzde 43.7

1 Kasım seçimleri için yurtdışı temsilciliklerdeki oy verme işlemi sona erdi. Dış temsilciliklerde seçime katılım oranı yüzde 43.7 oldu. 7 Haziran'da bu oran yüzde 35'di.

türkiye'de 1 kasım'da yapılacak olan 26. dönem milletvekili genel seçimleri için yurtdışı seçmen kütüğü'ne kayıtlı 2 milyon 898 bin seçmenin 8 - 25 ekim tarihleri arasında yurtdışı temsilciliklerdeki oy verme işlemi sona erdi. yurtdışı seçmen kütüğü'ne kayıtlı seçmenlerden 1 milyon 267 bini sandığa giderek siyasi tercihini yaptı.

bu rakamlara göre dış temsilciliklerde seçime katılım oranı yüzde 43.7 oldu. 7 haziran seçimlerinde katılım oranı yüzde 35 dolayında gerçekleşmişti. 

yurtdışındaki seçmenler 54 ülkedeki 113 temsilcilikte oylarını kullandı. bu seçmenler için 24 ve 25 ekim tarihlerinde oy kullanma saatleri 21.00'e kadar uzatılmıştı.

yurtdışındaki türkler 30 gümrük kapısında ise, 1 kasım pazar günü saat 17.00'ye kadar oylarını kullanmaya devam edecekler.

geçtiğimiz 7 haziran seçimlerinde yurtdışı seçmen kütüğü'ne kayıtlı 1 milyon 34 bin seçmen oy kullanmıştı.

kaynak: dha, al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;