PKK

Diyarbakır'da 1 şehit, 8 yaralı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde PKK'lıların tuzakladıkları patlayıcıların patlaması sonucu 1 asker şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi yaralandı.

Konular: PKK, Türkiye

diyarbakır'ın sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağının uygulandığı cevatpaşa, fatihpaşa, dabanoğlu, hasırlı, cemal yılmaz ve savaş mahallelerinde jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyon sırasında, pkk'lıların yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 2 asker yaralandı. diyarbakır asker hastanesinde tedavi altına alınan yaralı askerlerden biri, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

yine sur ilçesinde pkk'lıların tuzakladıkları bir başka patlayıcının patlaması sonucu 7 güvenlik görevlisi yaralandı. yaralılardan ikisinin durumu ağır. olay saat 17.00 sıralarında dabanoğlu mahallesi süleyman nazif sokak'ta meydana geldi. pkk'lıların tuzakladığı bombaların imhası sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. patlamada ilk bilgilere göre 7 güvenlik görevlisi yaralandı. yaralıları almak için bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. yaralılar ambulanslarla diyarbakır asker hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. yaralılardan 2'sinin durumu ağır.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;