PKK

Diyarbakır'da 2 polis şehit

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bu sabah polise roketatarlı saldırı düzenlendi. 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. İlçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öğle saatlerinde Suriçi Yıkıkkaya Sokak'ta polise düzenlenen ikinci bir saldırıda ise 3 polis yaralandı.

Konular: Türkiye, PKK
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde saldırıdan sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildi. [Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

diyarbakır il emniyet müdürlüğü ekipleri, sur ilçesinde hendek kazan ve yol kesen pkk'lılara sabaha karşı operasyon başlattı. roketatarlı saldırı da saat 05:00 sıralarında, operasyon sürerken zırhlı polis aracına yapıldı.

saldırıda özel harekât şube müdürlüğü'nde görevli mustafa turanlı ve muzaffer can ersoy şehit oldu, 3 polis yaralandı. yaralı polisler dicle üniversitesi tıp fakültesi araştırma hastanesi'ne kaldırıldı. yaralı polis memurlarından biri yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi, tedavisi süren 2 polisin sağlık durumu iyi.

valilik'ten sokağa çıkma yasağı

hava destekli operasyon sürerken diyarbakır valiliği, "vatandaşların zarar görmemesi için" ikinci bir emre kadar sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

açıklamada, "sur ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 sayılı il idaresi kanunu'nun 11/c maddesi gereğince, merkez sur ilçesinde sur içinde kalan bölgede (abdaldede, alipaşa, cami kebir, cami nebi, cevatpaşa,  dabanoğlu, fatihpaşa, hasırlı, iskenderpaşa, melikahmet, ziya gökalp, lalebey, süleyman nazif, savaş, cemal yılmaz mahallelerinde) 06.09.2015 pazar günü 09:30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

ikinci saldırı: 3 polis yaralı

bu sırada bazı mahallelerde silah sesleri duyulurken, birkaç kez de patlama sesi geldi.

öğle saatlerinde suriçi yıkıkkaya sokak'ta polise ikinci bir saldırı oldu, 3 polis yaralandı.

hüda par il başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, daha önce şeyh sait meydanı'nda saat 17:00'de parti üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan basın açıklamasının, sokağa çıkma yasağı nedeniyle iptal edildiği, bunun yerine 14:00'te il başkanlığında basın açıklaması düzenleneceği duyuruldu.

şehit polisler uğurlandı

[[Fotoğraf: Diyarbakır Valiliği]]

şehit düşen polis memurları mustafa turanlı ve muzaffer can ersoy için uğurlama töreni yapıldı. şehitlerin naaşlarının katafalka konulması ile başlayan törende şehitlerin ruhuna dualar okundu.

 

daha sonra cenazeler defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı. elazığ doğumlu turan evli ve 29 yaşındaydı. kayseri doğumlu ersoy ise 25 yaşında, evli ve bir çocuk babasıydı.

pkk'lılar hakkâri'de 1 sivili öldürdü

hakkâri-şemdinli yolunu kesen bir grup pkk'lı ise kaçmaya çalışan sivil araçtaki 1 kişiyi öldürdü.

genelkurmay başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, pkk'lılar korgan köyü yakınlarında hakkâri-şemdinli yolunu kesti.

yolun kesildiğini görüp kaçmak isteyen sivil araçtaki bir kişi pkk'lıların açtığı ateş sonucu yaralandı. yaralı sevk edildiği şemdinli devlet hastanesi'nde hayatını kaybetti.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;