Türkiye

Diyarbakır'da 8 milyon liralık zarar

Diyarbakır'da IŞİD'in Kobani saldırısını protestolarında çıkan olaylarda zarar gören 34 okul ve Ziya Gökalp Müzesi'nde 8 milyon TL'lik hasar tespit edildi.

Konular: IŞİD
Şehirdeki okullara yönelik saldırılar 6 milyona, müzeye yönelik saldırı ise 2 milyona mal oldu. [Fotoğraf: AA]

diyarbakır valiliği, gösterilerde hasar gören 34 okuldan 10'unun kullanılamaz halde olduğunu açıkladı. bu 34 okuldan altısı bağlar, ikisi yenişehir, 11'i silvan, dördü bismil, biri ergani, dördü kocaköy, ikisi hani ve dördü lice'de. açıklamada, okullardaki zararın inşaat onarımı, bilgisayar ve teknoloji altyapısı, masa, sıra vesair tefrişatlar dahil yaklaşık 6 milyon lira tutarında olduğu kaydedildi.

sur ilçesindeki ziya gökalp müzesi'ne beş gün önce gelen 60-70 kişilik grubun avlunun ahşap kapısını kırdıktan sonra içeri girdiği ve güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip müze binasını yanıcı madde kullanarak ateşe verdiği hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"14 eser ile 11 kamera ve kayıt cihazının çalındığı binanın tamamen tahrip edildiği, müzenin demirbaşına kayıtlı çok sayıda kitabın yandığı tespit edilmiştir. diyarbakır rölöve ve anıtlar müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan değerlendirmede restorasyon için tahmini 2 milyon liralık bir ödeneğe ihtiyaç bulunmaktadır."

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;