IŞİD

Diyarbakır'da IŞİD operasyonu: İki şehit

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda çatışma çıktı; iki polis şehit oldu, beş polis de yaralandı. Polisle çatışmaya girenlerden 7'si öldürüldü, 12'si yakalandı.

Konular: Türkiye, IŞİD

diyarbakır'ın kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince işid mensuplarının bulunduğu eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. halen devam eden çatışmada evin çevresine yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 2 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı.

polisle çatışmaya giren işid üyelerinden 7'si de öldürüldü, 12'si yakalandı.

operasyonla ilgili açıklama yapan diyarbakır valiliği yaralı polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirtti:

"diyarbakır’da daeş terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik 26.10.2015 günü sabah saatlerinde çok sayıda ev ve işyerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiştir. düzenlenen operasyonda kayapınar ilçesi huzurevleri mahallesinde bir adreste çatışma çıkmış, çatışmada polis memurları gökhan çakici ve sadık özkan şehit olmuştur. devam eden çatışmada 5 emniyet mensubu yaralanmış, tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. ayrıca yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir."

al jazeera'ye konuşan ve operasyon düzenlenen evin yakınında yaşayan bir görgü tanığı, evin iki ay önce tutulduğunu ve evi tutan kişilerin taşınma işlemini çok gizli bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi. görgü tanığı, dün gece de, evde yaşayan kişileri evin bahçesini kazarken gördüğünü söyledi. 

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;