Türkiye

Diyarbakır'da saldırı: Bir polis şehit

Diyarbakır Şehitlik semtinde polise yakın mesafeden tabancayla ateş açıldı. Bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı. Valilik, ilk belirlemelere göre saldırıyı 20-25 yaşlarında iki kişinin yaptığını açıkladı.

Konular: Türkiye
Saldırının ardından polis ekipleri Şehitlik ve Benusen mahallelerinde operasyon başlattı. [Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

diyarbakır'da, bir trafik kazası ihbarı üzerine yenişehir ilçesi şehitlik mahallesi'ne giden polis ekiplerine ateş açıldı. çapraz ateşte kalan trafik polisleri ali karahan ve tansu aydın yaralandı. dicle üniversitesi hastanesi'ne kaldırılan polis memurlarından tansu aydın şehit oldu. ali karahan ise yoğun bakımda tedavi altında. 

saldırının ardından polis ekipleri şehitlik ve benusen mahallelerinde operasyon başlattı.

"20-25 yaşlarında iki saldırgan"

diyarbakır valiliği’nden yapılan açıklamada saldırıyla ilgili şu bilgiler verildi:

"belediye çöp arabasının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan trafik denetleme şube müdürlüğü’ne bağlı ekibe saat 14:43 sıralarında ara sokaktan çıkan ve ilk belirlemelere göre siyah tişörtlü, 20-25 yaş grubunda bulunan maskeli iki terörist tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlenmiştir. silahlı saldırı neticesinde ekipte bulunan polis memurları tansu aydın kafasından ve ali karahan ayak ve kasık bölgesinden yaralanmıştır. hastaneye kaldırılan yaralı polis memurlarından tansu aydın şehit olmuştur. diğer yaralı personelimizin tedavisine devam edilmektedir. saldırganların yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyonlar sürmektedir."

şanlıurfa’nın ceylanpınar ilçesinde çarşamba günü terörle mücadele şubesi'nde görevli feyyaz yumuşak ve çevik kuvvet şubesi'nde görevli okan açar kaldıkları evde öldürülmüştü. iki polisin öldürülmesini pkk üstlenmişti. örgüte yakın fırat haber ajansı'nda yer alan açıklamada, iki polisin suruç'taki saldırıya "misilleme" olarak öldürüldüğü savunulmuştu. olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;