Enerji

Doğalgazda indirim tüketiciye yansımayacak

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Doğalgaz fiyatları için Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yüzde 10,25'lik indirim konusunda anlaştık" dedi, ancak yüksek döviz kuru nedeniyle, bu indirimin tüketiciye yansımayacağını söyledi.

Konular: Türkiye, Enerji, Ekonomi

elektrik dağıtım hizmetleri derneği 8. sektör toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan enerji ve tabii kaynaklar bakanı taner yıldız, rusya ile yapılan görüşmeler sonucunda, bu ülkeden alınan doğalgazın fiyatında yüzde 10.25'lik bir indirim sağlandığını açıkladı. 

ancak enerji bakanı bu indirimin yüksek döviz kuru nedeniyle tüketiciye yansımayacağını söyledi, "biz dolarla alıp, lirayla satıyoruz" dedi. 

taner yıldız, "önümüzdeki ay doğalgaza zam gelecek mi?" şeklindeki soruya ise, "doğalgazda fiyat artışı beklememeliyiz, şubat ve mart aylarında fiyat mekanizması aynı olacak" yanıtını verdi.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;