Ukrayna

Donetsk'te Rus bayrakları çekildi

Rusça konuşan nüfusun yoğun olduğu Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk şehrinde Rusya yanlısı eylemciler birçok kamu binasını işgal etti. Bu binalara göstericiler tarafından Rus bayrakları çekildi.

Haberin Öne Çıkanları

Donetsk'te tansiyon yüksek

Rusya yanlıları çoğunlukta

Kamu binaları ele geçirildi

Donetsk'teki Lenin Meydanı'nda toplanan göstericiler Yanukoviç lehine pankartlar taşıdılar. [AFP]

iki bine yakın rusya yanlısı gösterici, pazar günü sabah saatlerinde donetsk'in lenin meydanı'na toplandı. referandumu destekleyen eylemciler, savcılık binasını, ukrayna güvenlik ve istihbarat teşkilatı'nın bölge idare binasını ve donetsk valisi sergey taruta'nın başkanı olduğu isd holding'in binasını ele geçirerek buralara rus bayrağı çekti.

göstericiler, şehirdeki rusya yanlısı grupların lideri kabul edilen pavlo gubarev’in serbest bırakılmasını istedi. gubarev kendisini donetsk valisi olarak ilan ettikten sonra göz altına alınmıştı.

donetsk savcılığı’nın şehirde haftasonu eylem yapılmasını yasaklanmasına rağmen gerçekleşen gösterilerde ayrıca ukraynaca yazılmış kitaplar yakıldı.

doğu yeni hükümeti tanımıyor

başkent kiev’de başlayan ayaklanmalar sonrası kurulan yeni hükümet ülkenin doğu ve güneydoğu bölgelerinde destek görmüyor.

ukrayna parlamentosunu görevden aldığı eski cumhurbaşkanı viktor yanukoviç'in memleketi olan donetsk’te perşembe gecesi, rusya yanlıları ile yeni hükümet yanlıları aynı anda iki ayrı miting düzenlemişti. 

karşı karşıya kalan gösterici grupları arasında kavga çıkmış, bir kişi bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. 

kaynak: al jazeera, anadolu ajansı, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;