Basketbol

Efes Galatasaray'ı devirdi

Basketbol Türkiye Kupası'nda Anadolu Efes, Galatasaray Liv Hospital'ı 79-73 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Konular: Spor
Efes son çeyrekteki oyunuyla maçı kazanmayı başardı. [Fotoğraf: AA]

anadolu efes'in yarı finalde darüşşafaka doğuş'un rakibi oldu. 

gaziantep'te oynanan maçta sarı kırmızılı takım ilk çeyreği 18-15 önde bitirdi. galatasaray ilk yarıyı da iki sayılık avantajla kapattı. büyük bir çekişme içinde geçen maçın üçüncü çeyreği sonucunda skor 59-59'luk eşitlikle tamamlandı.

son çeyrekte daha az hata yapan efes adını yarı finale yazdırdı.

günün ilk maçında ise ted ankara kolejliler'i 69-50 yenen darüşşafaka doğuş yarı finale yükseldi.

karşılaşma için salona gelen sporcular, üzerinde "özgecan aslan hepimizin acısı" yazılı pankartla sporseverleri selamladı.

yarı finalin diğer eşleşmesinde ise fenerbahçe ülker ile pınar karşıyaka karşı karşıya gelecek. yarı final maçları cuma günü oynanacak. 

'daçka maçı daha da zor olacak'

anadolu efes'te, başantrenör dusan ivkovic, yarı finalde eşleştikleri darüşşafaka doğuş maçının daha zorlu geçeceğini söyledi.

ivkovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, tek maç serileri oynamanın zor olduğuna işaret etti.

maçta 18 top kaybettiklerini ve 12 asistte kaldıklarını belirten ivkovic, bu rakamların oyunu kontrol edemediklerine işaret ettiğini vurguladı.

ilk yarıda rakiplerinin çok fazla serbest atış kullandığını ifade eden sırp antrenör, ikinci yarıda daha iyi oynadıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"bizim daha çok çalışmaya ve daha az maç oynamaya ihtiyacımız var ama takvim buna müsait değil. yorucu bir yolculukla buraya geldik. takımın isteği ve 16 hücum ribaund sayısı önemliydi. kısa süre içerisinde darüşşafaka doğuş ile karşılaşacağız. o maçın çok daha zorlu geçeceğini düşünüyorum."

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;