Fırat Kalkanı Harekâtı

El Bab-Menbic yolunda 'önemli' ilerleme

TSK, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, El Bab ile PYD kontrolündeki Menbic arasındaki karayolunun büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı.

24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında TSK ile ortak hareket eden Özgür Suriye Ordusu'nun el-Bâb yönündeki ilerleyişi sürüyor. [Fotoğraf: AA]

türk silah kuvvetleri (tsk) fırat kalkanı harekâtının 108’inci gününde yaptığı açıklamada "özgür suriye ordusu tarafından zarzur meskun mahalli ve bab-munbic karayolunda büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır'' dedi.

türk uçakları ayrıca işid hedeflerine yönelik bombardımanda, silahlı mevzii haline getirilmiş 3 bina, barınma yeri ve karargâh olarak kullanılan 4 bina ve 3 kontrol noktası olmak üzere toplam 10 hedefi imha etti.

açıklamada, öso’nun etkisini azaltmak için işid’ın el bab ve çevresindeki militanlarını hastane, kamu binası ve bitişiğindeki yerlerde gizlediği de belirtildi.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;