Atletizm

Elvan beşinci sırada kaldı

Avrupa Atletizm Şampiyonası maraton kadınlarda, Türkiye'nin madalya beklediği Elvan Abeylegesse Avrupa beşincisi oldu.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Yarışta dördüncü sırayı Hırvat atlet Christina Nemec elde etti. [Fotoğraf: AA]

elvan abeylegesse yarışı 2.29.46'lık derecesiyle tamamladı. 32 yaşındaki atlet, türkiye'yi ilk kez maratonda temsil etti.

53 atletin katıldığı maratonu fransız atlet christelle daunay 2.25.14'lük derecesiyle ilk sırada bitirdi ve altın madalyayı kazandı. italyan atlet valeria straneo 2.25.27 ile ikinci, portekizli jessica augusto ise 2.25.41 ile üçüncü oldu.

zürih'teki letzigrund stadı'nda süren şampiyonanın beşinci gününde koşulan maratonda türk atletler nilay esen ve bahar doğan da yer aldı. nilay esen 31 (2.42.05), bahar doğan ise 45'inci (2.47.11) sırada kaldı.  

abeylegesse'nin 5 bin ve 10 bin metrelerde olimpiyat ikinciliği ve avrupa şampiyonlukları bulunuyor. 

isviçre'nin zürih kentinde düzenlenen 22'ncisi düzenlenen avrupa atletizm şampiyonası, 17 ağustos pazar günü sona erecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;