Türkiye

Emekli Albay Temizöz'e tahliye

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Balyoz ve faili meçhul davalarının sanığı emekli Albay Cemal Temizöz'ün tahliyesine karar verdi. Kararın ardından Temizöz, Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Konular: Türkiye
Temizöz, Şırnak Cizre'de 1993-95 yıllarında işlenen 20 faili meçhul cinayetle ilgili dava nedeniyle AYM'nin kararına rağmen tahliye edilmemişti. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

balyoz davasında hakkında 18 yıl hapis cezası kesinleşen emekli albay cemal temizöz hakkında tahliye kararı çıktı. temizöz, akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu silivri cezaevi'nden tahliye edildi. 

temizöz, şırnak'ın cizre ilçesinde 1993-95 yıllarında işlenen 20 faili meçhul cinayetle ilgili dava nedeniyle anayasa mahkemesi'nin balyoz davasıyla ilgili ihlâl kararına rağmen tahliye edilmemişti.

temizöz'ün cizre'deki faili meçhul cinayetlerle ilgili yargılandığı davaya bakan diyarbakır özel yetkili mahkemesi'nin kaldırılmasının ardından dava dosyasının şırnak'a gönderildiğini söylediğini belirten temizöz'ün avukatı sedat özdağ, şırnak'taki mahkemenin ise davayla ilgili yetkisizlik kararı vererek dosyayı cizre'ye gönderdiğini belirtti. özdağ, cizre'deki mahkemenin de davayla ilgili yetkisizlik kararı verdiğini hatırlattı.

özdağ, mahkemeler arasındaki yetkisizlik kararlarının çözümü için temizöz ile ilgili dosyanın yargıtay 5. ceza dairesi'ne geldiğini ifade etti.

davada hangi mahkemenin yetkili olacağına karar verecek yargıtay 5. ceza dairesi'ne, tutukluluk süresi 5 yılı aşan temizöz'ün öncelikle tahliyesine karar verilmesi istemiyle başvuruda bulunduklarını bildiren özdağ, 5. daire'nin söz konusu başvuruyu bugün karara bağladığını kaydetti.

özdağ, 5. daire'nin öncelikle temizöz'ün tahliyesine karar verdiğini, davada hangi mahkemenin yetkili olduğuna ise daha sonra karar vereceğini bildirdi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;