Yeni Anayasa

Erdoğan: Ana muhalefet partisi ipe un seriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Yeni Anayasa çalışmaları için TBMM Başkanı'ndan gelen teklifi reddetmesine tepki gösterdi, "Ana muhalefet partisi ipe un seriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine'yi ziyaret etti [Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı erdoğan, yeni anayasa çalışmaları için chp'nin tbmm başkanı'ndan gelen 'masaya dönün' teklifini reddetmesine değindi. cumhurbaşkanı, "tbmm başkanımızın parti başkanlarına yaptığı davet yeni bir anayasanın görüşülmesi ile ilgiliydi, şahsımla ilgili değil. ana muhalefet partisi ipe un seriyor" diye konuştu. 

batı afrika ziyaretinin son durağı olan gine'de bulunan cumhurbaşkanı erdoğan, gine devlet başkanı alpha conde ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

erdoğan, "iktidarın 317 milletvekili var ama 3 kişi ile temsil ediliyor bunun karşısında ise 233 vekil var onlar 9 vekil ile temsil ediliyor. bu adil bir yaklaşım değil" dedi.

cumhurbaşkanı, "iktidar partisi benim dönemimde de bunu uyguladı, çözelim dedik ama yine kaçıp gittiler. sorun çözmek için değil, sorun meydana getirmek için varlar. şu anki durum da bundan ibarettir ama son sözü söyleyecek olan iktidar partisi vasıtası ile millettir" diye konuştu

chp, meclis başkanı'ndan gelen çağrıya olumsuz yanıt vermişti. chp lideri kılıçdaroğlu, "tercihini başkanlıktan yana koyan ak parti ile sonuç alamayız'' açıklamasını yapmıştı.

'gine sömürülmüş'

 

resmi ziyaret için gine'nin başkenti konakri'de bulunan cumhurbaşkanı erdoğan'a, "grand croix" şeref madalyası da takdim edildi. iki ülke arasında 9 işbirliği anlaşması imzalandı.

enerji alanına özellikle değinen erdoğan, "enerjide belli bir potansiyel burada söz konusu. madenler noktasında çok ciddi bir potansiyel var. gine yıllarca sömürülmüş, kimsenin de sesi çıkmamış. öbür tarafta petrol ve doğalgaz da söz konusu. bütün bunların değerlendirilmesi konusunda, 'türkiye ve gine nasıl iş birliği yapabilir?' bunların aramızda müzakeresini yaptık" diye konuştu. 

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;