Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan: Kendi uçak gemimizi yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burgazada korvetinin denize indirilmesi ve Kınalıada korvetinin ilk kaynak törenine katıldı ve "Amfibi türü Anadolu gemisinden sonra artık biz kendi uçak gemimizi yapar hale geleceğiz" dedi.

[Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, istanbul tersane komutanlığında düzenlenen burgazada korvetinin denize indirilmesi ve kınalıada korvetinin ilk kaynak törenine katıldı. erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"amfibi türü anadolu gemisinden sonra artık biz kendi uçak gemimizi yapar hale geleceğiz ve uçak gemimizi inşallah yapacağız. türk silahlı kuvvetleri kendi uçak gemisine de sahip olacak, bunu da başaracağız. hiçbir engel yok. inanırsanız başarırsınız, azmederseniz başarırsınız. şu anda evelallah bu azim ve kararlılıkta olan bir hükümet ve bir devlet vardır, bunu böyle bilin… türkiye'nin bilhassa savunma sanayi ve askeri konularında atalete düşme, durma, duraksama lüksü yoktur. her şeyden önce ülkemizin içinde yer aldığı stratejik coğrafya buna izin vermiyor."

"tarih boyunca farklı medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış bu bölge, insanlık tarihinin nüvelerini bünyesinde barındıran bir açık hava müzesidir. anadolu'nun, ortadoğu'nun tarihi okunmadan dünya tarihinin anlaşılması, tam olarak kavranması mümkün değildir. ancak içinde yer aldığımız bölge aynı zamanda bir devletler mezarlığıdır. askeri, siyasi, kültürel ve toplumsal olarak güçlü olmayan nice devlet, bu meşakkatli coğrafyada çok kısa sürede yıkılıp gitmiştir. sadece kendilerini yenileyen, zamanın ruhunu iyi okuyan, geleceğe dair bir vizyonu, bir hedefi olan, en önemlisi cazibe merkezi olmayı sürdüren milletler bu coğrafyada asırlar boyu varlıklarını koruyabilmişlerdir."

“sert güç ve yumuşak güçten birini birine tercih etmek çöküşü hazırlamaktır. kimse askeri güç olmayacağım diyerek ayakta kalamaz. kimse züccaciye dükkânına giren fil gibi davranmak sizi güçlü kılmaz. unutmayın ki iddia sahibi olmak imkân sahibi olmayı da gerektirir. bir memleket umudunu kendine bağlayanları da korumayı gerektirir."

“türkiye 30 yıldır terör sorununu ortadan kaldırmak istiyor. halkın desteği de bugüne kadar görülmemiş şekilde devletin yanındadır. son yıllardaki ekonomik atılımlar sorunun kaynağının örgüt olduğunu bölge halkına gösterdi. bölge halkının 20 temmuz’dan itibaren tüm baskılara rağmen örgütün yanında olmamasının sebebi budur. güvenlik kuvvetlerimizin koordinasyon ve hukuk içinde operasyonları örgüte büyük darbe indirdi. örgüt tarihinin en büyük hezimetini yaşadı. 1 yılda 7600 kadar terörist etkisiz hale getirildi. örgütün siyaset ve medyadan uzantıları tanışık köyü ve kızılay’ı ve diğer saldırıları perdelemeye yetmedi. 

"burada şu hususun altını çizmek istiyorum; şayet bugün türkiye 14 yıl önceki türkiye olsa çok farklı şeyler konuşurduk. savunma sanayii %80 oranında dışarı bağımlıydı. şimdi bu oran yarı yarıya, %40’a düştü.”

başbakan binali yıldırım ise buradaki konuşmada şunları söyledi:

"özellikle bölgesel uçak projesi, milli harp uçağı projesi, helikopter projesi, piyade tüfeği, milli tank, milli gemi daha niceleri... bütün bunların amacı türkiye'nin savunma ve caydırıcılık kabiliyetini artırmak, dosta güven, düşmana korku salmaktır. bu hedefe yönelik çalışmalarımız bundan böyle de artarak devam edecektir. son 14 yılda liderliğinizde (cumhurbaşkanı erdoğan) savunma sanayimizde 30 milyar dolar yatırım yaptık. yıllarca ben genç mühendisken hatırlıyorum bu ve buna benzer gemiler türkiye'nin hep gündeminde olmuş, 80'li yıllarda başlayan projeler 2000'lere geldiğimiz halde hala konuşulmaya devam etmiştir ama şimdi konuşmuyoruz, yapıyoruz. az konuşuyoruz, daha çok iş yapıyoruz. bize yakışan, bu millete de yakışan budur."

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;