Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenazesinde konuşma yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali'nin cenazesine katılmak için ABD'ye gidecek.

[Fotoğraf: AA]

muhammed ali'nin sözcüsü bob gunnell, cenazede cumhurbaşkanı erdoğan ile eski abd başkanı bill clinton'ın konuşma yapacağını söyledi. gunnell, cumhurbaşkanı erdoğan ile ürdün kralı 2. abdullah'ın cenazede konuşmak için talepte bulunduğunu belirtirken, "belirli bir sıra içinde konuşmalar yapılacak" dedi. 

cumhurbaşkanlığı'dan yapılan açıklamada da erdoğan'ın çarşamba gecesi yola çıkacağı bilgisi verildi. açıklamada, "cumhurbaşkanı erdoğan, muhammed ali’nin abd’deki müslüman toplumunun liderlerinden imam zaid şakir tarafından perşembe günü kıldırılacak olan cenaze namazında saf tutacak. cumhurbaşkanı, muhammed ali için cuma günü son derece kalabalık bir katılımla gerçekleşmesi beklenen anma ve uğurlama törenine katılacak" denildi. 

'internetten canlı yayınlanacak'

aile sözcüsü gunnell, 22 bin kapasiteli basketbol salonu kfc yum center'daki törene muhammed ali'nin tüm sevenlerinin davetli olduğunu açıklamıştı. sözcü, "tören islami usûllere göre yapılacak ama muhammed tüm insanları severdi" dedi. tören internetten de canlı olarak yayınlanacak. 

aktör billy crystal de bir konuşma yapacak. 

Muhammed Ali 1976’da Milli Selâmet Partisi Başkanı Erbakan ile İstanbul’da buluşmuştu.
[[Fotoğraf: ARŞİV]]

kaynak: al jazeera, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;