Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan: Tahammülümüz kalmamıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada "Çeşitli kılıflar altında himaye gören terör, maalesef aldığı bu cesaretle ülkemizi, vatandaşlarımızı hedef almayı sürdürüyor.Bizim, buna tahammülümüz kalmamıştır' dedi ve Erdoğan "PKK için Avrupa'da para toplanıyor" sözlerini sarf etti.

güvenlik zirvesi için abd'nin başkenti washington'da bulunan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, brookings enstitüsü’nde “küresel sınamalar ve türkiye’nin 2023 hedefleri” temalı bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:

"diyarbakır'da güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırısını en şiddetli şekilde lanetlediğimi belirtmek istiyorum. hain saldırıda 7 emniyet mensubumuz şehit oldu, 13 emniyet mensubumuz ve 14 sivil vatandaşımız yaralandı. bu saldırılar, bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır."

"terör örgütü, köşeye sıkıştıkça bu tür eylemlerle alçak ve kirli yüzünü de ifşa etmektedir. milletimizin basireti ve desteğinin yanında, güvenlik güçlerimizin kararlılıklarıyla inşallah terör belasını bu ülkenin önünde bir engel olmaktan çıkaracağız."

"çeşitli kılıflar altında himaye gören terör, maalesef aldığı bu cesaretle ülkemizi, vatandaşlarımızı hedef almayı sürdürüyor. bizim, buna tahammülümüz kalmamıştır. bu saldırıların, avrupalı ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın pkk terör örgütünün ve uzantılarının geçek yüzlerini görmelerine vesile olmasını diliyorum."

"türkiye şu anda dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin ortak hedefi durumunda bulunan bir ülkedir. buna rağmen demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz. maruz kaldığı yüksek birçok terör tehdidiyle mukayese edildiğinde hak ve özgürlükler bakımından türkiye'den daha ileri standartta bir ülke yoktur. bu hakkın, ülkemize ve milletimize teslim edilmesini özellikle bekliyorum."

"ancak uluslararası düzeyde müşterek çalışma ile başarılı olunabilir. terör değişen şartlara kendisini uyarlamayı çok iyi biliyor. kendine zemin oluşturan terörün kükünün kurutulması iiçin daha fazla çaba göstermeliyiz.terör örgütlerinin hepsi ile mücadele edilmeli.örneğin şu anda daiş bir terör örgütü. daiş'le mücadele ediyor diye pyd iyi teröristtir gibi bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. pkk bizim için ne ise pyd'de odur. daiş ile mücadele ediyor diye el nusra'da demek ki iyi bir örgüt böyle mi diyeceğiz ? yabancı teröristlerin bölgeye girmesi konusunda hiçbir ülkenin göstermediği çabayı gösteriyoruz. pkk ve pyd için avrupa'da para toplandığını çok iyi biliyoruz."

"türkiye'de cezaevlerinde anayasayla teminat altına alınan basın hürriyeti kapsamında hükümlü ve tutuklu hiçbir gazeteci yoktur. bunlar, buralarda çok farklı şekilde ifade ediliyor. içeri girerken, orada bazı bağıran çağıranları gördüm. o bağıran çağıranlar da bu işi bildikleri için bağırıp çağırmıyorlar. türkiye'de ilk defa yapılmış, halkın seçtiği cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 ile cumhurbaşkanı seçilmiş olan erdoğan'a karşı burada illegal bir görüntü sergiliyorlar."

"şüphesiz bazı meselelerde görüş ayrılıkları olabilir. bu makuldür. olması da lazım. ancak türk- amerikan ilişkileri bu sıkıntıları diyalog yolu ile çözebilecek derinliğe ve güce sahip olduğunu geçmişte defalarca göstermiştir. bugün de aynı zemine sahip olduğumuzu görüyoruz. başkanlık seçimlerini yakından ilgi ile takip ettiğimiz amerika'da inanıyorum ki önümüzdeki 8 ay çok çok hareketli bir süreç olacaktır. bundan sonra da ortak çıkarlarımız bağlamında ilişkilerimizi sürdüreceğiz. ilişkilerimizin seyrini belirlemede özellikle önümüzdeki güncel meseleler karşısındaki yaklaşımlarımız büyük önem taşıyor."

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;