ABD

Erdoğan, Yahudi heyetle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında Washington'da Yahudi kuruluşların temsilcileriyle görüştü. Yahudi lobi kuruluşları, görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, abd ziyaretinin ikinci gününde, washington'da kaldığı st. regis hotel'de yahudi kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

toplantıya katılan yahudi lobi kuruluşu anti defomation league üyesi ken jacobson, toplantının ardından görüşmeyi türkiye ile israil arasındaki geçmişe dayanan ilişkileri görüşmek için bir fırsat olarak nitelendirdi.

'destek veriyoruz'

türkiye ile israil arasındaki farklılıkların giderilmesine yönelik görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan jacobson, "bunların üstesinden gelineceğini umut ediyoruz. bu çabaları destekliyoruz. olumlu şekilde ilerlemesi için bir potansiyel bulunduğunu görüyoruz. biz abd’li yahudiler de buna destek veriyoruz" diye konuştu.

taksim’deki bombalı saldırıyı hatırlatan jacobson, terörle mücadele konusunda cumhurbaşkanı erdoğan’ın ve türkiye’nin önemli adımlar attığını söyledi.

erdoğan’ın bu konudaki çabalarından duydukları memnuniyeti ifade eden jacobson, "ümit ediyoruz ki türkiye ile israil arasındaki sorunlar ortadan kalkacak ve eskiden olduğu gibi iyi bir seviyeye gelecek. iki ülke arasında ortak çıkarlar var, aşırıcılık ve terörle mücadele bunlar arasında. bu aynı zamanda abd’nin de söz konusu ülkelerle ortak çıkarı" dedi.

'karmaşık ve hassas konular ele alındı'

büyük amerikan yahudi kuruluşları başkanlar konferansı başkan yardımcısı malcolm hoenlein de görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. karmaşık ve hassas konuların ele alındığını ifade eden hoenlein, görüşmenin tarafların birbirini anlaması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

aralarında terör saldırılarının da bulunduğu önemli konuların dile getirildiğini anlatan hoenlein, taksim’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan israil vatandaşlarına yönelik destekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

"yahudi toplumuna yönelik terör tehditlerine karşı sayın cumhurbaşkanı'nın aldığı önlemlerden memnuniyet duyuyoruz" diyen hoenlein, türkiye ile israil arasındaki ilişkilerin düzeltilmesinin hayati önem taşıdığını, iki ülkenin, bölgenin iki önemli aktörü olduğunu söyledi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;