Soma'da Facia

Erdoğan'a protesto

Başbakan Erdoğan, ziyaret ettiği Soma'da bir grup tarafından protesto edildi. Protestocu grupla konuşmak isteyen Erdoğan, kalabalığın artması üzerine bir markete girdi.

Konular: Türkiye

başbakan erdoğan, manisa'nın soma ilçesinde, yaptığı basın toplantısının ardından belediye binası'ndan ayrılırken, bina önünde toplananlara hitap etti. bu sırada bir grup "hükümet istifa" sloganı attı. bazı kişiler protestocu gruba tepki gösterince erdoğan, "bu tür kendini bilmezlere cevap vermenize gerek yok. biliyorsunuz kurtlar puslu havayı sever. bunlar puslu havayı ararlar. bugün bizim acılı günümüzdür, biz bu acılı günü ancak şu anda acıları paylaşarak çözeriz" diye konuştu.

erdoğan, "30 mart zaten bunlara gereken cevabı vermiştir, hele hele soma'da zaten bunların konuşacak mecali kalmamıştır" dedi. ülkenin birliğinin, beraberliğinin, huzurunun bir dayanışma içerisinde yürüdüğünü vurgulayan erdoğan, "ama bu birliği bozmak isteyenler her zaman olmuştur, her zaman olacaktır. bu tür bağıran çağıranlar, dikili taşı bile olmayanlardır. bunlar sizi üzmesin" diye konuştu.

Erdoğan'ı protesto eden gruptan iki kişi gözaltına alındı. [Zahidin Köşüş - Al Jazeera]

maden ocaklarındaki kazaların sadece türkiye'de olmadığını, dünyanın birçok ülkesinde bu tür kazaların yaşandığını anlatan erdoğan, "bugün acıları paylaşma günündeyiz, acıları istismar gününde değiliz. bu acıları istismar edenlere sizler haddini zaten 30 mart'ta bildirdiniz. bunlara haddini siz demokrasi içinde bu işin cevabı vereceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

konuşmasının ardından akhisar'a gitmek üzere aracına binen erdoğan, daha sonra araçtan inip kendisi aleyhine slogan atan grubun yanına giderek, konuşmak istedi. 

ancak, kalabalığın artması sonucu, erdoğan yakındaki bir süpermarkete gitti. 

erdoğan daha sonra, akhisar devlet hastanesi'ne gitmek üzere, süpermarketten ayrıldı. 

polis protestocu gruba müdahale etti. gözaltına alınanlar oldu. 

Protestocular AK Parti ilçe teşkilatına saldırdı. [Fotoğraf: AA]

akp ilçe merkezi'ne saldırı

başbakan ayrıldıktan sonra soma'da gerginlik bir süre daha devam etti. 

500 kadar kişi başbakan'ın protestocularla konuşmaya çalıştığı meydana slogan atarak girdi, bir polis aracını kovaladı ve bariyerleri tekmeledi. 

bir grup da ak parti soma ilçe başkanlığı'nın camlarını kırdı, binadaki eşyalara zarar verdi. polisin müdahalesi sonucu 4 kişi gözaltına alındı. 

kaynak: al jazeera

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;