Türkiye

Erdoğan'dan Alevilere iftar

Hükümet Muharrem ayında Alevi açılımı için adımlara ivme kazandırmaya hazırlanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Alevilere Muharrem ayı vesilesiyle iftar verecek.

Konular: Türkiye
Erdoğan başbakanlığı sırasında en son 22 Temmuz'da Alevi kanaat önderlerine iftar vermişti. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, muharrem ayı vesilesiyle alevilere iftar verecek. cumhurbaşkanlığı basın merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada erdoğan'ın 3 kasım pazartesi günü cumhurbaşkanlığı sarayı'nda 'muharrem aşı' vereceği belirtildi. alevi inancına göre, dördüncü halife hz. ali'nin oğlu hz. hüseyin ve ailesinin hicri takvimle muharrem ayının ilk 10 gününde kerbela’da katledilmesi nedeniyle aleviler oruç tutuyor. muharrem orucu, aleviler için kerbela'daki katliamın matemini temsil ediyor. 

erdoğan, en son başbakanlığı döneminde, ramazan ayında alevi kanaat önderlerine iftar yemeği vermişti. 22 temmuz'daki iftar yemeğine, cem vakfı başkanı prof. dr. izzettin doğan, ehli beyt vakfı başkanı fermani altun, alevi vakıfları federasyonu başkanı cemal canpolat, anadolu alevi bektaşi federasyonu başkanı cengiz hortoğlu ve hacıbektaş veli kültür derneği başkanı mustafa özcivan katılmıştı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;