İş kazaları

Ermenek'teki maden şirketi 'doğal afet' dedi

Ermenek’te 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağını işleten Has Şekerler Madencilik, 'Doğal bir afetten bahsedilmektedir' dedi. Gerekli tedbirlerin alındığı, tüm denetimlerin yapıldığı, madenin hukukun emrettiği şekilde işletildiği iddia edildi.

Has Şekerler Madencilik, işletmenin "hukukun emrettiği şekilde" işletildiğini söyledi. [Fotoğraf:AA]

açıklamada, “kazanın oluş nedeninin şu an itibarıyla tespit edilebilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgiye göre doğal bir afetten bahsedilmektedir” ifadesi kullanıldı.

maden ocağında ‘tüm iş güvenliği tedbirlerinin alındığını’ söyleyen firma yetkilileri, “maden ocağı hukukun emrettiği şekilde işletilmiştir” dedi.

soma faciasından sonra düzenlenen ‘torba yasa’ ile gelen değişikliklerin 2015’ten itibaren geçerli olacağı hatırlatılan açıklamada, olayın öğle yemeği esnasında işçiler madendeyken yaşanmasıyla ilgili olarak da, “türkiye’nin tüm maden ocaklarında yemek saatleri içeride kullanılmaktadır, buna devlet ocakları da dahildir” denildi.

şu anki öncelikli amacın işçilerin bir an önce güvenle ocaktan çıkarılması olduğunu belirten firma yetkilileri, sonraki aşamada olayın titizlikle inceleneceğini ve firma yetkililerinin ilk andan itibaren fiilen tüm çalışmalara katıldığını söyledi.

kurtarma çalışmalarına destek veren bakanlıklara ve stk’lara teşekkür eden firma yetkilileri, çalışmaların bir an evvel sonuçlandırılması için gereken tüm işlemleri yaptıklarını ifade etti.

kaynak: has şekerler madencilik

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;