Dağlık Karabağ

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'na göre, Ermenistan askerlerinin açtığı ateş sonucu bir asker hayatını kaybetti.

Haberin Öne Çıkanları

Madalya verilecek

Daha önce de yaşandı

Katliamın yıldönümü

azeri yetkililer, ermenistan ordusunun öğle saatlerinde cephe hattında ateşkes ihlalinde bulunduğunu duyurdu.

azerbaycan ordusundan çavuş kerem nöhbalayev açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

ölen askerin ailesi ve yakınlarına taziye dileklerini ileten savunma bakanı zakir hasanov, nöhbalayev'e askeri hizmet başarı madalyası verileceğini söyledi.

ermenistan-azerbaycan hattında zaman zaman ateşkes ihlali yapılıyor.

azeri yetkililere göre, 23 ocak'ta azerbaycan ordusundan bir yüzbaşı, 27 ocak'ta ise bir teğmen ermenistan tarafından açılan ateşte ölmüştü.

27 ocak'taki saldırıdan sonra azerbaycan cumhurbaşkanlığı, "savaş ihtimalini dışlamıyoruz. ermeni tarafının provokasyonlarını karşılıksız bırakmayacağız" açıklamasını yapmıştı.

katliamın yıldönümünde

olay, 1992 yılında 613 azerbaycan türkü'nün ermenistan askerleri tarafından katledildiği hocalı katliamı’nın 22'inci yıldönümüyle aynı gün meydana geldi.

azerbaycan kaynakları, 106 kadın ve 83 çocuğun da bulunduğu toplam 613 kişinin öldürüldüğünü ve 487 kişinin ise ağır yaralandığını belirtiyor. 7 bin kişilik bölge nüfusunun diğer bölümü ise dağlara kaçıp azerbaycan'a sığınmak zorunda kaldı.

azerbaycan'ın sayıyı yükselttiğini iddia eden ermenistan kaynakları ise, asıl sayının 100’ün altında olduğunu savunuyor.

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;