Dağlık Karabağ

Ermenistan helikopterinin vurulma anı

Azerbaycan'ın Çarşamba günü sınırda Ermenistan helikopterini düşürme anının görüntüleri ortaya çıktı.

azerbaycan savunma bakanlığı'nın, çarşamba günü düşürüldüğünü açıkladığı ermenistan askeri helikopterinin vurulma anı amatör bir kamera tarafından kaydedildi. görüntüde helikopter alev alıp düşürüldükten sonra sevinç çığlıkları duyuluyor.

azeri yetkililer cephe hattının ağdam ilçesi kengerli köyü yakınlarında bir ermenistan askeri helikopterinin azeri hava sahasını ihlal ettiğini açıklamıştı. mi-24 model helikopterin düşürüldüğünü belirten azerbaycan savunma bakanlığı, helikopterdeki üç pilotun öldüğü bilgisini vermişti.

azeri savunma bakanlığı, cephe hattına yakın bölgede tatbikat yapan ermenistan hava kuvvetleri'ni son üç günde sınır hattına 'provokatif uçuşlar' yapmakla suçlayıp, bir helikopterin azerbaycan mevzilerine hücum girişiminde bulunduğunu belirtmişti.

bakanlık ayrıca, helikopteri düşüren ilkin muradov isimli askeri, üçüncü derece 'üstün hizmet' madalyası ve değerli hediyelerle ödüllendirdiğini duyurmuştu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;