Somali

Eş Şebab Türkiye’yi hedef aldı

Somali’deki El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütünün sözcüsü Şeyh Ali Deere Al Jazeera’ye verdiği röportajda Türkiye'yi hedef aldı. "Müslüman halkın en büyük düşmanı NATO ve onun parçası olan Türkiye’dir" dedi.

Konular: Afrika, Somali
Somali'deki El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü sözcüsü Ali Deere, Al Jazeera'ye verdiği röportajda Türkiye'yi hedef aldı. [Reuters-Arşiv]

en son cuma günü başkent mogadişu’daki başkanlık sarayı’na bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen eş şebab örgütünün sözcüsü seyh ali deere, şubat ayı başlarında ülkenin güneyindeki bulo mareer’de al jazeera’ye konuştu. deere, daha önce saldırdıkları türklerin ‘meşru hedefleri’ olduğunu söyledi.

eş şebab sözcüsü, “nato hıristiyan birliğidir. türkiye de onun bir parçasıdır. nato, türkiye’yi müslümanları ezmek için çekiç güç olarak kullanıyor. bir yerde türk gördüğümüzde, onun bizim için amerikalılardan, ingilizlerden ve afrika birliği barış gücü’nden farkı yoktur” dedi.

‘somali’nin sahibi eş şebab’dır’

deere, verilen kayıplara rağmen örgütün herhangi bir geri adım atmadığını, boşaltılan şehirlerin sadece bir taktik değişikliği olduğunu söyledi.

somali’nin eş şebab’a ait olduğunu ileri süren deere, somali’yi terk etmeyeceklerini, hükümetle görüşmelere başlamalarının ise söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

eş şebab'ın temmuz ayında başkent mogadişu'daki türkiye büyükelçiliği'ne düzenlediği saldırıda bir türk özel harekat polisi ölmüş, üç polis de yaralanmıştı.

somali'de hükümeti ortadan kaldırarak islami bir yönetim kurmayı amaçlayan eş-şebab örgütü, bugüne kadar çok sayıda bombalı saldırı düzenledi. örgüt, afrika birliği güçleri ülkeden çekilmedikçe saldırılarına devam edeceğini söylüyor.

somali cumhurbaşkanı hasan şeyh mahmud, 2014 yılının sonuna kadar eş şebab örgütünün bitirileceğini söylemişti. örgüt ise birkaç gün sonra cumhurbaşkanlık sarayı’na saldırı düzenlemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;